Ascó posa en funcionament el primer carregador de vehicles elèctrics a la Ribera d'Ebre

Es tracta d’un carregador semiràpid que permet que els turismes es puguen carregar en unes 2 o 4 hores

Punt de recàrrega de cotxes elèctrics a Ascó.
Punt de recàrrega de cotxes elèctrics a Ascó. | Cedida
Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:36h
L’Ajuntament d’Ascó ha posat en funcionament el primer carregador de vehicles elèctrics a la Ribera d'Ebre, després d'altres poblacions com Amposta, Tortosa, o l'Aldea.

Es tracta d’un carregador semiràpid que permet que els turismes es puguen carregar en unes 2 o 4 hores.

Aquest carregador disposa de 4 endolls, 2 schuko de 10A per carregar bicicletes i motos elèctriques i 2 Mennekes de 32 A per a vehicles elèctrics o híbrids endollables. De tota manera, encara que hi haja 4 endolls, només es permet la càrrega simultània de dos cotxes o dues bicicletes/motos o un vehicles i una bicicleta/moto.

Segons l’Alcalde, Josep Maria Buixeda el servei “es donarà en obert, és a dir no es farà pagar per la càrrega dels vehicles”. El carregador s’ha instal·lat en un punt cèntric d’Ascó, al carrer Unió, just al costat del Casal Municipal.

L’Alcalde també assenyala que la intenció de fer este servei de moment gratuït té com a objectiu atraure propietaris de vehicles elèctrics a Ascó. L’Alcalde assenyala que “mentre es carrega el cotxe els conductors podran aprofitar per fer turisme per conèixer el poble o, fins i tot, anar de compres”.