Una nova avaria deixa atrapats els passatgers d'un tren de l'R-16 entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet

El tren ha reprès la marxa dues hores i mitja després | Els retards a la línia superen els 60 minuts

Imatge del cable caigut des de l'interior del tren.
Imatge del cable caigut des de l'interior del tren. | Carme Gaseni
Redacció
25 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:34h

ACTUALITZACIÓ | 11:30 h Es reprén la circulació de trens

Passades les 11 del matí, més de dues hores i mitja després que quedés el tren aturat, s'ha reprès la circulació a la línia R-16. Este matí el tren que havia sortit de Tortosa a les 7.18 hores direcció Barcelona ha quedat aturat entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant, gairebé en el mateix punt on el passat 7 de juliol va patir una avaria semblant.
 
Segons ha informat Rodalies de Catalunya, este cop també es tractaria “d’una incidència en les instal·lacions de subministrament elèctric”. Segons han mostrat alguns dels passatgers a través de les xarxes socials, ha caigut el cable de la catenària.

Els 250 passatgers que es trobaven al tren han rebut informació contradictòria durant el temps que han quedat retinguts a l'interior dels vagons. Si bé Renfe ha sol·licitat ajuda externa per evacuar-los i fins i tot havia iniciat les gestions per aconseguir transport alternatiu per carretera, finalment no s'han repetit les imatges dels viatgers caminant pel mig les vies, com va passar ara fa dues setmanes.

Finalment, els tècnics d'Adif han resolt in situ l'avaria i el tren ha tornat a arrancar passades les 11 del matí. 

Fins al lloc on el tren ha quedat aturat, s'hi han desplaçat dotacions de Mossos d'Esquadra, Policia Local, Bombers i SEM, que han repartit aigua als afectats.


INFORMACIÓ | 09:30 Torna el caos a l'R-16

La línia R-16 no desperta del seu malson. El tren que este matí ha sortit de Tortosa a les 07.18 direcció Barcelona hores ha quedat aturat gairebé en el mateix punt en què ho va fer el 7 de juliol passat com a conseqüència d’una avaria en el subministrament elèctric. Segons ha informat Rodalies de Catalunya, este cop també es tractaria “d’una incidència en les instal·lacions de subministrament elèctric”.

Concretament, segons han mostrat alguns dels passatgers a través de les xarxes socials, ha caigut el cable de la catenària. Renfe ha sol·licitat ajuda externa per evacuar els 250 passatgers que havien agafat este tren. Renfe ha demanat ajuda per evacuar els passatgers però de moment encara es troben dins els vagons. Després de més de dues hores d'espera, però, els passatgers continuen al tren a l'espera que els tècnics d'Adif determinen l'abast de l'avaria i el seu temps previst de reparació per decidir si espera o desallotja els passatgers i es gestiona un servei alternatiu per carretera per a que els passatgers puguen arribar a la seua destinació.
 Com a conseqüència d’esta nova incidència, s’estan registrant retards superiors als 60 minuts a tota la línia R-16.