El portaveu convergent a l'Ajuntament de Tarragona, nou president del CAT

Albert Abelló pren possessió del càrrec en substitució d'Antoni Huber

Redacció
23 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:40h
La presa de possessió del nou president va tindre lloc ahir al vespre.
La presa de possessió del nou president va tindre lloc ahir al vespre. | CAT
El portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona i ex president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, ha pres possessió del càrrec de president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), en substitució d’un altre tarragoní, Antoni Huber, que ocupava el lloc des del 2011. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va donar ahir possessió al nou president. La designació s’emmarca en la resolució de nomenaments de president i vocals a l’Assemblea General i al Consell d’Administració del CAT, d’acord amb allò que es preveu als articles 5, 6 i 7 dels Estatuts amb relació als representants que designa la Generalitat de Catalunya.

Els vocals de l’assemblea seran Trinitat Castro, titular dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, en substitució de Jordi Sendra; Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla, en substitució de Joan Sabanza, i Kilian Franch, tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals de l’Ajuntament de Deltebre, en substitució del seu alcalde, Lluís Soler.

A banda, es ratifiquen com a vocals Joaquim Nin, secretari general del Departament de la Presidència de la Generalitat; Francesc Xavier Pallarès, delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, i el titular dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, que actualment és Antonio Suárez.

A més de la presidència, també s’han nomenat els dos vocals del Consell d’Administració en representació de la Generalitat, que són Trinitat Castro i Kilian Franch.

Albert Abelló és regidor i presideix el grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona des del juny del 2015. És tècnic en Automoció, format a les escoles ESADE i EADA i com a empresari està present en diferents iniciatives empresarials, tant de l'àmbit nacional com internacional. 

Ha estat President de la Cambra de Comerç de Tarragona del 2006 al 2015 i president de la Fundació Topromi. Ha estat membre del consell d'administració del Port de Tarragona i vicepresident de Catalunya Caixa.