CARRETERES

Castelló reconeix la titularitat catalana de dos trams viaris de la Sénia

Les diputacions veïnes regularitzen la gestió de les carreteres CV-100 i CV-105 i acorden promoure conjuntament millores viàries

per Redacció , La Sénia, 21 de juliol de 2016 a les 10:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els presidents de les diputacions de Tarragona i de Castelló, Josep Poblet i Javier Moliner, respectivament, han signat un conveni pel qual es reconeix la titularitat catalana de dos trams de carretera del terme municipal de la Sénia que històricament havien estat gestionats per la Diputació castellonenca. Es tracta de 478,45 metres de la CV-100 (via que uneix la localitat castellonenca de Sant Rafael del Riu amb la Sénia, al Montsià) i  de 959,26 metres de la CV-105 (uneix la Sénia amb la Pobla de Benifassà).
 

Des de mitjan segle XX, la conservació estos dos trams viaris catalans que donen continuïtat a les carreteres CV-100 i CV-105 ha anat a càrrec de personal de la Diputació de Castelló. Esta manera de fer, basada en raons de proximitat i de continuïtat de les vies, podia donar a entendre erròniament que la titularitat d’este tram català corresponia a la Diputació de Castelló, i no pas a la Diputació de Tarragona. L'acord signat ara entre totes dues diputacions resol esta anomalia històrica.
 

El conveni, signat a la Diputació de Castelló, estableix la retirada dels senyals de trànsit que porten l'indicatiu de carretera de la Diputació de Castelló, que seran substituïts per altres amb l'indicatiu de carretera de la Diputació de Tarragona. Al mateix temps, es farà constar la titularitat d’estos trams en qualsevol registre o catàleg públic de l'àmbit territorial de la província de Tarragona. Respecte dels ponts de Cases del Riu i Malany existents en les carreteres CV-100 i CV-105 en el límit amb la demarcació de Tarragona, es fa constar la seva gestió íntegra (conservació, manteniment i reparació) per part de la Diputació de Castelló, tal com ha fet fins a la data.
 
Recentment, les diputacions de Tarragona i de Terol han signat un conveni en idèntic sentit, en aquest cas referit a un tram de carretera al terme municipal d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta.
 

 

Participació