Policies d'Ulldecona salven un duc ferit a la Serra de Godall

A estat traslladat a l'Estació Biològica de Canal Vell

Duc salvat per la policia d'Ulldecona.
Duc salvat per la policia d'Ulldecona. | Ajuntament d'Ulldecona
Redacció
20 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:56h
Agents de la Policia Local d'Ulldecona van participar ahir en el rescat d'un duc ferit a la Serra de Godall, a la vora del camí que puja al Tossal Gros, després de ser alertats per treballadors d'una de les pedreres que el van treure de dins d'una bassa.

La Policia es va fer càrrec de l'animal i va donar l'avís als Agents Rurals per traslladar-lo posteriorment a l'Estació Biològica de Canal Vell, a Deltebre, on s'ubica el centre de rehabilitació i recuperació de fauna salvatge, integrat dins el Parc Natural del Delta.

El duc és un ocell solitari i sedentari, excepte en època de cria, que sovint fa vida prop de cingles i desnivells. De dia, passa la major part del temps quiet als arbres, i a la nit surt a caçar, tot i que, si l'aliment escasseja, pot sortir a caçar també en hores de sol.

El duc és una au pertanyent a la família dels estrígids i el més gran dels mussols d'Euràsia, incloent-hi els Països Catalans. Antigament, molts nius de duc eren espoliats per tal de criar els polls vius i, una vegada adults, emprar-los per a atreure altres ocells rapinyaires i capturar-los o matar-los. Avui dia, és una espècie protegida.