L'Ajuntament de Roquetes reduïx de 50 a 13 dies el termini de pagament a proveïdors

La reducció del termini de pagament s'ha fet en poc més d'un any i mig

Redacció
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 23:33h
Foto d'arxiu d'un plenari de l'Ajuntament de Roquetes
Foto d'arxiu d'un plenari de l'Ajuntament de Roquetes | Antena Caro
L’Ajuntament de Roquetes ha reduït de 50,32 dies a 13,23 el termini de pagament a proveïdors, en un any i mig (des de desembre del 2014), segons les últimes dades del mes de juny.

Segons destaca el consistori en una nota de premsa, este període de poc més de 13 dies, està per sota del termini legal de pagament que establix la Llei de contractes del sector públic de 30 dies, i segons ha manifestat l'alcalde de Roquetes, el republicà Francesc Gas, "amb esta nova reducció del temps de pagament, l'Ajuntament consolida el procés de sanejament dels comptes i permet donar una bona garantia de solvència als proveïdors".

Gas també ha destacat que "reduint el termini de pagament dels deutes, a més de contribuir a l'impuls del desenvolupament econòmic de les empreses i els autònoms proveïdors de l'Ajuntament, també beneficia l'Ajuntament perquè reduïx els interessos de demora".

Segons Gas, el consistori podrà, a partir dels exercicis del 2017, 2018 i 2019, disposar de més recursos “per tal d’invertir i fiançar totes les polítiques socials que s’han emprès en els últims anys”.

D'altra banda, la regidora d'Hisenda, la també republicana Teresa Moreso, ha manifestat que "la reducció del període mitjà de pagament als proveïdors és una mesura fonamental per impulsar el desenvolupament econòmic de la ciutat, i un reflex que este govern municipal està plenament bolcat a dinamitzar l'economia local".