68 passatgers queden atrapats en un tren a tres quilòmetres de Flix

L'Ajuntament ha hagut d'aportar un autobús municipal per evacuar-los | El servei ferroviari està tallat entre Móra la Nova i Flix i Renfe organitza un servei alternatiu en autobusos

El tren ha quedat aturat a tres quilòmetres de Flix.
El tren ha quedat aturat a tres quilòmetres de Flix. | Francesc Barbero
Sílvia Berbís
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 22:30h
Una avaria a la catenària ha dixat aturat un tren a la línia R-15 amb 68 passatgers a l’interior, que han hagut de ser avacuats en un autobús aportat per l’Ajuntament i ha dixat interromput el servei ferroviari. Una quinzena dels viatgers eren de la localitat i han optat per arribar-hi a peu. La incidència ha passat minuts abans de les set de la tarda en el tren que ha sortit de Barcelona en direcció a Saragossa, i a hores d’ara Renfe ho ha començat a suplir en autobusos entre Móra la Nova i Flix, segons ha informat la compayia. L’Ajuntament flixanco lamenta l’estat d’abandonament de la via, on se repetixen les incidències, i de les estacions.

“El 112 ens ha demanat prestar atenció als passatgers atrapats i els hem anat a atendre amb Protecció Civil i en un autobús municipal, que per les seues dimensions podia passar pel camí per accedir a l’indret on ha quedat el tren aturat”, ha explicat Francesc Barbero, regidor de l’Ajuntament de Flix. Tal com ha confirmat Renfe, la situació s’ha produït després que la catenària haja quedat sense fluït elèctric, “quan paradògicament tenim una central nuclear a pocs quilòmetres”, ha etzibat Barbero. L’Ajuntament ha lamentat l’estat de deteriorament de la via, on a principis d’any es van produït alguns descarrilament i “els trens circulen a 30 quilòmetres per hora en un tram on la velocitat fixada són 90 Kms/hora”, exposa el regidor.

També exposa l seua queixa per l’abandonament que patixen les estacions de la línia R-15. “Ja els he advertit als passatgers que en arribar a l’estació de Flix no trobarien ni el lavabo obert”, ha lamentat.

Renfe ha informat que a hores d’ara “la roda d’autobusos ja està en marxa i els passatgers avacuats, de manera que es tracta d’una incidència menor ara mateix”. Amb tot, l’Ajuntament assegura que no se’ls ha informat de quan es podrà restablir el servei.