Alerta a les Terres de l'Ebre pel risc d'incendi durant l'onada de calor

Protecció Civil activa el Pla especial d'emergències per a incendis forestals al Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre i a 22 comarques més

Redacció
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:57h
Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’ALERTA el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) pel risc d’incendi forestal que s’incrementa a partir de demà i fins dijous coincidint amb la situació d’onada de calor.
 
L’activació en alerta s’ha determinat en la reunió al departament d’Interior del Comitè Tècnic del Pla INFOCAT per fer seguiment del risc d’incendi forestal. La reunió l’ha presidit el director general de Protecció Civil, Joan Delort, amb assistència del subdirector d’Agents Rurals, Pere Omedes, comandaments i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, SEM, Servei Meteorològic de Catalunya i Diputació de Barcelona.
 
Derivada d’esta onada de calor i la situació de baixes precipitacions, a partir d’avui s’incrementa el risc d’incendi forestal, destacant com a zones de major risc la Catalunya Central, i punts de les comarques de Lleida. A les Terres de l'Ebre, s'ha definit el perill d'incendis en alguns punts de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre amb "perill molt alt" i en la totalitat d'estes comarques, més el Baix Ebre i l'interior del Montsià el risc és qualificat com "alt".
 
Protecció Civil recorda que en cas de veure una columna de fum cal avisar immediatament al telèfon d’emergències 112 de Catalunya.

El risc d'incendi a Catalunya per demà