El cansament del conductor, causa de l'accident d'autocar de Freginals

Diversos testimonis assenyalen que l'home s'adormia durant el viatge, segons un informe policial al qual ha tingut accés 'El Periódico'

Autocar sinistrat un cop la grua el va poder aixecar a l'AP-7
Autocar sinistrat un cop la grua el va poder aixecar a l'AP-7 | ACN
Redacció
16 de juliol del 2016
Actualitzat el 18 de juliol a les 21:10h
Els Mossos d'Esquadra han conclòs que les causes directes de l'accident d'autocar a Freginals, al Montsià, van ser el cansament i la son del conductor. Segons avança El Periódico, així ho constata l'informe policial on es detalla la investigació duta a terme des que va tindre lloc el sinistre, el 20 de març passat. 

Al minut anterior a l'accident, l'autobús va passar de 100 quilòmetres hora a 74 i després va tornar a 100 sense cap justificació, d'acord amb les explicacions dels Mossos. A més, també s'han detectat 77 desacceleracions superiors o iguals a dos quilòmetres per hora. Deu minuts abans de l'accident, estes variacions són més clares. "És com si el conductor hagués anat fent petits cops de cap perquè s'adormia", expliquen fonts de la investigació a El Periódico.

L'atestat també recull la declaració de diversos testimonis que apunten l'estat de somnolència del conductor durant el viatge. L'informe concreta que primer l'autocar va sortir de l'autopista pel costat dret de forma suau, va recórrer uns metres i va fer un canvi de direcció cap a l'esquerra per tornar a la carretera. Quan ja tornava a ser al carril de circulació i veient que el vehicle es dirigia a la mitjana, el conductor va fer una maniobra brusca i va ser llavors quan va perdre el control de l'autobús.