Pál Csáky, l'eurodiputat del PP europeu que lidera l'informe contrari al pla de conca

La Comissió utilitzarà l’informe aprovat avui "com a document bàsic" en els seus propers pronunciaments sobre els plans de conca

 Pál Csáky, cap de la missió dels eurodiputats de la Comissió de Peticions que el passat febrer van visitar el Delta de l'Ebre.
Pál Csáky, cap de la missió dels eurodiputats de la Comissió de Peticions que el passat febrer van visitar el Delta de l'Ebre. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:53h
Un dels protagonistes de la jornada en què el Parlament Europeu s’ha pronunciat en contra del Pla Hidrològic de l’Ebre ha estat, sens dubte, l’eslovac Pál Csáky (Partit Popular Europeu) redactor de l’informe de la Comissió de Peticions elaborat a partir de la visita que el febrer passat va fer una delegació d’eurodiputats al Delta de l’Ebre.

El seu ha estat un posicionament contundent. A banda de liderar un informe crític amb la gestió hídrica impulsada pel seus homònims populars al Govern espanyol , també ha votat favorablement a l’esmena impulsada per eurodiputats catalans que insta a la Comissió Europea a rebutjar el pla de conca de l’Ebre. “Este és un informe objectiu i tècnic i no tant un informe com a membre de partit”, ha afirmat, tot desmarcant-se del posicionament del PP espanyol.

Segons ha destacat Csáky, no existeixen precedents en els quals la Comissió Europea haja desoït per complet allò aprovat en una Comissió de Peticions “hem tingut una bona cooperació amb els experts de la Comissió Europea.  La Comissió utilitzarà l’informe que avui hem aprovat com a document bàsic en els seus propers pronunciaments sobre els plans de conca”, ha subratllat el redactor de l’informe.

A més, si es donés el cas que el Govern Espanyol no acatés les recomanacions de la Comissió Europea sobre els plans hidrològics de conca, “la comissió tindria dret a obrir un procediment d’infracció entre gener i febrer contra el govern espanyol”. Tot i això, Csáky s’ha mostrat confiat en què “això no passe i que s’arribe a un acord”.