Premiats 7 treballs de recerca i síntesi d’alumnes de secundària de diversos instituts ebrencs

Vuitena edició dels Premis Campus Terres de l'Ebre d ela URV

Un moment de l'acte de lliurament dels premis, a l'Aula Magna del campus ebrenc.
Un moment de l'acte de lliurament dels premis, a l'Aula Magna del campus ebrenc. | URV
Redacció
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:32h
L’Aula Magna del campus Terres de l’Ebre de la URV va acollir dilluns l’acte de lliurament de la vuitena edició dels Premis del campus als Treballs de Recerca i Síntesi del curs 2015-2016, patrocinats pel Consell Social de la URV i l’Ajuntament de Tortosa. En total enguany s’han escollit set treballs, tres en la tipologia Premis Generals de la URV, i quatre en la tipologia Premis Específics Campus Terres de l’Ebre.

Així en la primera tipologia els treballs guardonats han estat: Història i aigües del balneari d'en Porcar de Tortosa, de Laura Mora López, de l’IES Joaquim Bau i dins la categoria Humanitats; LEGNONI, un cas més de la crisi tèxtil dels anys 1980-1990, de Cristina Homedes, del mateix institut i dins la categoria de Ciències Socials; i La marató de TV3, de Rut Queralt, de l’IES de la Sénia, dins la categoria cientificotècnica. El premi consistix en un val de 300 euros per als instituts guardonats per a l’adquisició de material didàctic o bibliogràfic, i per als alumnes d’un ordinador portàtil i un ajut per pagar els crèdits en el primer curs d’alguna de les titulacions oficials ofertes per la URV, per al curs acadèmic 2016-17, fins a un màxim de 1.500 €, en el cas que qui guanye no tingue matrícula gratuïta.

Els premis específics del campus Terres de l’Ebre han estat per als treballs: Delta Emotion Resort, de les alumnes Rocío Viviana Astudillo Torres, Elia Dora Bel i Anna Cid Solà de l’Institut Montsià d’Amposta; Cànnabis. Un problema per al rendiment escolar? , d’Ivette Fabregat Cabedo de l’Institut de Deltebre; El turisme al Delta de l'Ebre, d’Ainhoa Alcázar Giner de l’Institut de Roquetes; i Espai XIP-XOP, de Fatima Abeddar El Kahtaoui, Aïda Anglès Guil; Alicia Arnal Piñol i Andrea Rafales Catalan, de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. En este cas el premi són quatre ajuts per ajudar a pagar els crèdits en el primer curs d’alguna de les titulacions oficials ofertes al campus Terres de l’Ebre la URV, per al curs acadèmic 2016-17, fins a un màxim de 1.000 €, en el cas que qui guanye no tingue matrícula gratuïta.

En total, en esta edició s’han presentat nou treballs de recerca i síntesi. A l’acte de lliurament han estat presents els alumnes dels instituts participants i els seus professors, així com el director del campus Terres de l’Ebre de la URV, Azael Fabregat; el cap de l’Àrea de Coordinació i Planificació escolar dels Serveis Territorials d’Ensenyament a l’Ebre, Pere Vidal; el representant del Consell Social de la URV, Enric Carreres; i la regidora de l’Ajuntament de Tortosa, Anna Algueró. El jurat dels premis ha estat presidit pel director del Campus, Azael Fabregat i l’han integrat un representant del Consell Social de la URV, de l’Ajuntament de Tortosa, i dels serveis territorials d’Ensenyament, així com professors del campus i de diversos instituts del territori.