Problemes per a un mestre de l'escola d'Ulldecona que s'alegra «molt» de la mort del torero Víctor Barrio

Més de 140.000 signatures demanen la seua dimissió i inhabilitació a change.org

Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:44h
1200_1468308662belenguer_portada
1200_1468308662belenguer_portada

Escrit publicat a Facebook per Vicent Belenguer.



El mestre valencià Vivent Belenguer Santos, que ha treballat en el darrer curs a l’Escola Ramon y Cajal d’Ulldecona, s'ha posat en un bon embolic. El seu missatge a la xarxa social Facebook alegrant-se “molt” de la mort del torero Víctor Barrio el cap de setmana passat a la plaça de toros de Terol, ha impulsat una forta mobilització a tot l’Estat per tal que la Conselleria d’Ensenyament prengue mesures d’inhabilitació.

En concret, després del tràgic succés, Belenguer va escriure un text al seu perfil de Facebook, en què afirmava: “Mor un tal Víctor Barrio de professió assassí de toros a Terol” i continuava: “jo que sóc un ciutadà molt ‘educat’, fins al punt de ser mestre, m’alegro molt de la seua sort”, afirmava.

I no només això sinó que també lamentava que amb la mateixa cornada “no hagen mort els fills de puta que el van engendrar i tota la seua parentela”. Tan segur està de les seues paraules, que assegura que les ratificarà “en qualsevol lloc o judici”.

I acaba dient: “Avui és un dia alegre per a la humanitat. Ballarem sobre la teua tomba i ens pixarem a les corones de flors que et posen. Cabrón!”.

Les reaccions no s’han fet esperar. Una recollida de signatures a través de la plataforma change.org, ja ha recollit fins al matí d’este dimarts 140.000 firmes que en demanen la seua dimissió i inhabilitació. La notícia ha corregut com la pólvora en les últimes hores a Ulldecona, on molta gent ha compartit la iniciativa per recollir firmes. Tot i això, segons consta a la web d’Ensenyament de la Generalitat, també va fer una substitució a finals de 2015 a l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes i també havia estat a l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar.

A banda d’això, la Fundació del Toro de Lidia ha comunicat que emprendrà accions legals contra les "deplorables manifestacions" que s’han produït a les xarxes socials en els darrers dies, a banda de les manifestacions de Belenguer. De fet, s'ha posat a disposició de la família del torero per tal prendre les mesures "oportunes" perquè "no s’ha de permetre que estos fets queden impunes". Segons la seua opinió, molts dels 'tuits' i missatges que circulen en les xarxes socials són "veritables delictes d'injúries" agreujats per la publicitat propiciada per l’ús de les xarxes socials.