Andreu Martí dorm a la presó de Mas d’Enric mentre el gerent d’Efial paga la fiança de 150.000 euros

L'ex alcalde de L'Ametlla de Mar va ser traslladat anit al nou centre penitenciari d'El Catllar

Andreu Martí, en una compareixença amb el seu advocat al 2014, per parlar de La Cala Gestió.
Andreu Martí, en una compareixença amb el seu advocat al 2014, per parlar de La Cala Gestió. | Sofia Cabanes
Redacció / ACN
08 de juliol del 2016
Actualitzat el 10 de juliol a les 23:16h
Des d’anit, l’ex alcalde de L’Ametlla de Mar, Andreu Martí, dorm al nou centre penintenciari de Mas d’Enric, que va ser inaugurat al novembre al Catllar (Tarragona). El convergent hi va ser traslladat a última hora de dijous després que el jutge d’instrucció número 1 del Vendrell decretés presó provisional per a Martí, eludible sota una fiança de 600.000 euros. A hores d’ara, no hi ha constància que l’ex batlle calero estiga en condicions de pagar esta quantitat per eludir la garjola.

El mateix jutge, davant del qual Martí es va acollir al seu dret a no declarar, ha ordenat també el bloqueig de 2,3 milions d’euros d’un compte bancari que s’ha detectat a Andorra a nom de Martí. Fonts properes al cas han  explicat que la col·laboració andorrana ha estat clau en la incriminació de Martí i confien a seguir el rastre de tots els diners.

El titular del jutjat sí que ha rebut este divendres els diners de la fiança exigida, en este cas de 150.000 euros, al propietari de la consultora Efial, Antonio Martos, sobre qui també havia dictat dijous l’ ingrés a presó de manera provisional. A més de gerent d’Efial, també és exgerent de La Cala Gestió, la societat urbanística de l’Ametlla de Mar.

La peça 6 del cas Torredembarra investiga l'entramat de blanqueig entorn de les contractacions amb Efial. 11 persones van ser detingudes en l'operació Tèrmyica, set de les quals van passar a disposició judicial al jutjat del Vendrell dijous. El jutge va acordar presó provisional sota fiança per Martos i per Martí, i llibertat provisional per als altres cinc, amb obligació de comparèixer mensualment al jutjat. Les quatre persones que no van ser posades a disposició judicial, que la Guàrdia Civil va deixaré en llibertat, seran citades en el moment que el jutge consideri oportú, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.