L'exalcalde de l'Ametlla Andreu Martí tenia 2,3 MEUR a Andorra i 2 empreses a Panamà

El jutge del Vendrell que investiga la trama al voltant d'Efial ordena el bloqueig del compte andorrà de l'exalcalde de l'Ametlla de Mar | L'exgerent de la Cala Gestió i fundador d'Efial Antoni Martos, a presó sota fiança de 150.000 euros

Foto d'Arxiu. Andreu Martí compareixia el 25 de març de 2014 acompanyat del seu advocat Antoni Valls per defensar-se de la primera denúncia sobre les adjudicacions de la Cala Gestió.
Foto d'Arxiu. Andreu Martí compareixia el 25 de març de 2014 acompanyat del seu advocat Antoni Valls per defensar-se de la primera denúncia sobre les adjudicacions de la Cala Gestió. | ACN
Redacció / Agències
08 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:58h
El jutge del Vendrell que instrueix el 'cas Térmyca' ha ordenat el bloqueig de 2,3 MEUR d’un compte d’Andorra a nom de l’exalcalde convergent de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí. Segons revela el Periódico,  els diners s'ha localitzat en tres trams entre els anys 2006 i 2008; un ingrés en efectiu de 400.000 euros el 2009 i un altre ingrés de 800.000 euros procedent de dues societats panamenyes que també eren de Martí.

L’exalcalde Calero va passar ahir dijous a disposició judicial i es va acollir al seu dret a no declarar. El magistrat Josep Bosch, que intrueix el cas, va ordenar presó eludible sota fiança de 600.000 euros per a l'exregidor convergent.

Fonts properes al cas han  explicat que la col·laboració andorrana ha estat clau en la incriminació de Martí i confien a seguir el rastre de tots els diners.

D’altra banda, el magistrat del Vendrell també va ordenar ahir presó sota fiança de 150.000 euros per a Antonio Martos, gerent d’Efial i també exgerent de La Cala Gestió, la societat urbanística de l’Ametlla de Mar.

La resta de detinguts en el marc de l’operació Tèrmyca han quedat en llibertat provisional amb càrrecs i s’hauran de presentar mensualment davant del jutge. Són l'exalcalde d'Anglès (Selva), Josep Manel Bassols; l'enginyer de la Cala Gestió Jaume Beltran, i els càrrecs d'Efial i l'empresa que la va absorbir, CGI: l'advocat Xavier Xifrà, Lucía Mora i Blas Acosta.