El govern qualifica com un «autèntic desastre» les comunicacions ferroviàries a l'Ebre

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat informa que l'avaria de Mont-roig del Camp podria tardar 4 mesos a solucionar-se

Policia Local, Mossos, SEM i Bombers s'han desplaçat este matí a l'Almadrava per atendre els passatgers afectats per l'avaria a l'R-16.
Policia Local, Mossos, SEM i Bombers s'han desplaçat este matí a l'Almadrava per atendre els passatgers afectats per l'avaria a l'R-16. | Lluís Granero
Redacció
07 de juliol del 2016
Actualitzat el 08 de juliol a les 8:23h
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha qualificat d’“autèntic desastre” les comunicacions amb ferrocarril entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, arran de l’avaria este dijous al matí en una catenària entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant.

Font ha lamentat que els usuaris hagen estat una hora dins del tren i que alguns hagen hagut de ser atesos pels serveis mèdics per cops de calor o ansietat. El responsable d’Infraestructures del govern ha reclamat a l’Estat les inversions pendents a la xarxa, “especialment castigada en el cas de línia R-16” on la fiabilitat, ha recordat, és només del 28 %.
 
L’avaria de primera hora ha obligat a interrompre la circulació de trens per les dos vies entre l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i ha afectat el servei tant de la línia R-16 com el de llarga distància del Corredor Mediterrani. Uns 200 usuaris han hagut de ser evacuats i se’ls ha ofert transport alternatiu en autobús.
 
Font ha dit que els trens han patit demores de 120 minuts, que s’afegixen als retards habituals en esta línia provocats per les limitacions temporals de velocitat i per l’avaria a l’enclavament de Mont-roig del Camp, “que trigaran més de quatre mesos a resoldre”. 

“Els ciutadans de Catalunya estem patint el maltractament del ministeri de Foment a través de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per la falta d’inversions a la xarxa”, ha recordat. I per això ha exigit: “L’Estat ha de prendre les decisions per revertir esta situació de manera urgent i immediata”.