Nova jornada d'incidències greus en el transport ferroviari ebrenc

Els 200 passatgers que feien el trajecte de la línia R-16 que va de Tortosa a Barcelona, evacuats i traslladats amb bus fins a Barcelona | El comboi ha quedat aturat entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet per una avaria en el subministrament elèctric

Tren avariat entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant.
Tren avariat entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant. | Oliver Blasco
Sofia Cabanes
07 de juliol del 2016
Actualitzat el 08 de juliol a la 13:44h
Els passatgers del tren de la línia R-16, que este matí han pujat al tres que sortia de Tortosa a les 7.48 h i que havia d’arribar a l’estació de França de Barcelona a les 10.23 h, han quedat aturats a les 8.15 h entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant, més concretament a la zona de Calafat, per una avaria en el subministrament elèctric, segons ha informat Renfe.

Segons informa l’operadora de transport ferroviari, fins al lloc de l’incidència s’ha desplaçat un equip tècnic per mirar de solucionar l’avaria i també s’ha sol·licitat “ajuda externa” per evacuar els passatgers. En concret s’hi ha desplaçat una vagoneta.

Aguaita.cat ha pogut posar-se en contacte amb alguns dels usuaris que es troben al tren afectat. Segons expliquen, el tall de subministrament elèctric ha interromput també l’aire condicionat i s’han hagut d’obrir les portes del tren, per l’“insuportable calor” que, segons descriuen, estan patint. Segons expliquen estos passatgers, el tren es troba “enmig del no-res”, en una zona de difícil accés. 
 
 

Policia Local, Mossos, SEM i Bombers s'han desplaçat al lloc per ajudar els passatgers. Foto: Lluís Granero
 

El revisor ha informat els passatgers sobre la incidència i els ha avisat que podrien patir un retard d’unes 2 hores.  Al tren hi ha unes 200 persones i moltes persones han baixat baix a les vies. A partir de les 10.15 h, Mossos d'Esquadra i Policia Local han començat a fer baixar els passatgers del tren per dirigir-los, a peu, fins a la platja de l'Almadrava, on un servei alternatiu d'autobusos els ha de portar fins a l'estació més pròxima. Segons descriuen els passatgers, el desnivell entre el tren i la via és d'1 metre i mig aproximadament i hi ha gent gran al tren i maletes, per la qual cosa el desplaçament es preveu complicat.

Un cop han anat arribant a la zona de l’Almadrava, els passatgers han pujat en autobusos, per acabar de fer el trajecte fins a Barcelona. 

Segons ha informat Adif, la circulació ferroviaria podria quedar restablerta a partir de les 11 del matí. 

Tot això se suma a la avaria que fa 4 setmanes es va produir a Mont-roig del Camp i que provoca retards de 30 minuts de mitjana diàriament.

Mentrestant, els trens que havien de sortir posteriorment des de Tortosa es troben aturats en origen fins que no es resolga la incidència. 
 

Un bomber ajuda una persona gran a caminar per les vies. Foto: Carme Gaseni

 

Vagoneta que Renfe ha fet arribar fins al tren afectat. Foto: Lluís Granero