Ferran Bel «absolutament convençut» que no hi ha hagut cap irregularitat a l’Ajuntament de Tortosa

Una desena d'agents efectuen l'escorcoll al consistori tortosí | Efial, la consultora investigada, havia treballat amb la societat municipal Gumtsa des dels temps de l'alcalde Sabaté (PSC)

La Guàrdia Civil està escorcollant l'Ajuntament de Tortosa en busca de documents i contractes relacionats amb Efial
La Guàrdia Civil està escorcollant l'Ajuntament de Tortosa en busca de documents i contractes relacionats amb Efial | D. Sainz de Aja
Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:37h
Els agents de la Guàrdia Civil han arribat a l’Auntament de Tortosa passades les 10 del matí, una hora i mitja després que transcendís la notícia sobre l'operatiu anticorrupció de la Guàrdia Civil en diversos ajuntaments. “Resulta estrany que ens assabentem abans per la premsa que per la pròpia Guàrdia Civil”, ha lamentat l’alcalde, que ha recordat que d’aquí pocs dies és el Congrés de Convergència (8 i 9 de juliol). “Es busca més l’escenificació, perquè si volen còpia de contractes, o factures o informació ho poden demanar tranquil·lament”, ha afegit.

L’alcalde, Ferran Bel, ha mostrat la seua “perplexitat” per l’operatiu. Segons a explicat a Catalunya Ràdio, “l’Ajuntament de Tortosa no ha contractat mai directament els serveis d’Efial, sinó que prestava els serveis a una de les societats mercantils de l’ajuntament”, en concret per a la Gumtsa (Gestora Urbanística Municipal de l’Ajuntament de Tortosa, S.A.), una societat municipal que treballava amb Efial abans que Bel ja fos alcalde de la ciutat, concretament des dels governs socialistes de Joan Sabaté.

Segons Bel, “la societat en qüestió ha estat sempre auditada financerament des de fa un temps i també se sotmet a auditories de complement. Per tant, la col·laboració transparència ha estat sempre”.

L’alcalde s’ha mostrat “absolutament convençut”, que no hi ha hagut cap irregularitat. “Les auditories ho haurien detectat. També hem tingut fiscalitzacions per part dels grups de l'oposició. Mai ha estat un tema conflictiu”, ha destacat.