L'actual alcalde de l'Ametlla de Mar qualifica com a «dubtosos» 54 expedients relacionats amb EFIAL

La Guàrdia Civil ha iniciat l'escorcoll a la seu consistorial pocs minuts abans de les 9:30 del matí en el marc de l'operació Térmyca

Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:09h
Els agents de la Guàrdia Civil han entrat a l’Ametlla de Mar minuts abans de les 9:30 del matí, en el marc de l’operatiu anticorrupció que du a terme este dimarts la Guàrdia Civil en una quarantena d’Ajuntaments que treballen o havien treballat amb la consultora EFIAL. De fet, l'exalcalde de l'Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí, és un dels detinguts en el marc de l'operatiu.

L’actual Govern de l’Ametlla de Mar havia engegat una auditoria sobre 54 expedients relacionats amb contractacions a l’empresa EFIAL que tenen previst tenir enllestit abans que acabe el mes de juliol, segons ha confirmat este matí el seu alcalde, el republicà Jordi Gaseni en declaracions a Catalunya Ràdio.

Es tracta d’expedients “dubtosos” on el govern municipal “volia tindre la seguretat que s’han fet tots els procediments correctes”.  Segons Gaseni, la intenció de l’actual equip de Govern era avaluar, un cop tinguts els resultats de l’auditoria, la possibilitat de portar-ho a Fiscalia, “tot i que ara potser ja no caldrà”, ha constat l’alcalde.

L’ajuntament de l’Ametlla de Mar creà l’empresa pública La Cala Gestió S.L. l’agost de 2008 amb l’objectiu de millorar la promoció, la gestió i l’execució d’activitats urbanístiques i de promoció econòmica del municipi, esta empresa pública, que Gaseni ha qualificat “d’ajuntament paral·lel” era gestionada per l’empresa EFIAL.  Al juliol 2014 el consistori va rescindir el contracte amb la consultora una decisió que arribava mentre el jutjat d’Instrucció número 1 de Tortosa investigava el paper d’Antoni Martos com a gerent de la societat urbanística municipal la Cala Gestió i al mateix temps soci majori d’EFIAL, a qui des de la Cala Gestió s’haurien adjudicat entre 2010 i 2012 dos contractes valorats en 465.000 i 396.000 euros respectivament, segons la denuncia inicial d'un particular. La Cala Gestió va aprovar el 9/6/2014 el darrer expedient de contractació.