El Baix Ebre se suma a les demandes del Govern sobre la descontaminació del pantà de Flix

Els alcaldes de la comarca s'han mostrat preocupats per la falta de projecte i de pressupost per la retirada dels pantalans i de l'aigua tòxica del confinament

Els alcaldes del Baix Ebre s'han reunit per abordar els problemes que arrosega la descontaminació del pantà de Flix
Els alcaldes del Baix Ebre s'han reunit per abordar els problemes que arrosega la descontaminació del pantà de Flix | Ferràs A.
ACN
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:35h
Els alcaldes del Baix Ebre han insistit en què el govern espanyol ha d'acabar amb la màxima garantia i qualitat els treballs de descontaminació del pantà de Flix. Els batlles han dedicat un consell d'alcaldes de l'ens comarcal per parlar sobre estes obres i han assenyalat la necessitat que es desenvolupe un projecte i es designe un pressupost per al desmantellament de la zona confinada. Els alcaldes han mostrat preocupació pel desconeixement de com es preveu retirar els pantalans o netejar l'aigua tòxica, sobretot després de les filtracions de converses a la premsa de responsables d'Acuamed que suposadament pretenien abocar àcid clorhídric. Els batlles també han demanat la reactivació de la comissió de seguiment i de participació ciutadana sobre el procés. D'esta forma, tots els municipis del Baix Ebre s'uneixen al front format pel Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Flix i els agents socials del territori, entre altres, per exigir al Ministeri de Medi Ambient la solució de tots els contratemps i problemes sorgits arran dels treballs de descontaminació de l'embassament.

En el consell d'alcaldes del Baix Ebre, celebrat este dijous a Tortosa, s'ha traslladat les demandes que van sorgir de la reunió de les entitats socials, els consells comarcals i el Govern fa quinze dies a la delegació de les Terres de l'Ebre: la petició d'explicacions al ministeri de Medi Ambient i la reclamació d'una auditoria externa independent de les obres fetes fins ara, que estarien duent a terme dos nous tècnics assignats, des de fa dos dies, pel govern espanyol a Flix. "S'ha evidenciat la ferma voluntat del Govern i dels ajuntaments perquè el riu Ebre tinga la màxima salut possible. Es duran a terme totes les mesures de control davant les obres pendents de fer i es demanaran les responsabilitats necessàries perquè siguin una anècdota estes preocupants notícies que han anat apareixent", ha apuntat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu.

Els alcaldes han exigit que es projecte "un final adequat" per a les obres de descontaminació de l'embassament de Flix i que, si és necessari, es torne a analitzar quina és la millor manera per fer-ho.