Un grup de jóvens recupera camins històrics a la Fatarella

Nois i noies d'entre 14 i 17 anys participen al camp de treball La Costa de Mirantfont recuperant els antics camins ramaders

Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:24h
Vista aèria de la Fatarella.
Vista aèria de la Fatarella. | Diputació de Tarragona
 Del 2 al 16 de juliol, vint-i-quatre joves realitzaran diverses tasques tècniques relacionades amb la recuperació de camins històrics i de control de residus per preservar el patrimoni cultural i mediambiental de la Fatarella i la comarca de la Terra Alta. També desbrossaran la vegetació que obstaculitza el pas, repararan els elements de senyalització  reconstruiran empedrats i passarel·les, entre d'altres.

Tot plegat, en el marc del cap de treball "La Costa de Mirantfont", organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol que té com a objectiu recuperar antics camins ramaders a La Fatarella.

La Fatarella ja fa anys que ha iniciat treballs d'adequació dels camins ramaders que s'utilitzaven antigament com a via principal del pas de bestiar. Els camins que es treballaran són els descrits al llibre 'Els camins ramaders de La Fatarella', que van ser construïts  a  l'Edat Mitjana com a via principal per a les persones que anaven  i  tornaven  de  les  seues  finques  acompanyades pels animals de càrrega. Durant el camp, els joves participants faran visites a diferents espais de la zona com el Memorial de les Camposines. També es faran activitats per conèixer la història de La Fatarella i la Guerra Civil.

Els camins rurals sempre han estat vies de trànsit i comunicació per a les persones i, malgrat la proliferació dels mitjans de transport moderns, el camp de treball aposta per les rutes senderistes com a vies d'exploració i coneixement del territori, de la seua fauna i flora.