L'Ajuntament de Deltebre treu a concurs la zona blava del centre comercial amb «nous criteris»

El consistori vol impulsar la dinamització del comerç del centre del municipi amb incentius com els primers vint minuts d'aparcament gratis

Zona blava del centre comercial de Deltebre.
Zona blava del centre comercial de Deltebre. | Cedida
Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:05h
L'Ajuntament de Deltebre ha tret a licitació el concurs per gestionar la zona blava del centre del municipi que inclourà "uns nous criteris" com, per exemple, la gratuïtat, com a mínim, dels 20 primers minuts d'aparcament. El consistori vol impulsar "la dinamització comercial del centre" a partir de la reformulació de la zona blava que tindrà un màxim de 168 places i que disposarà de 10 parquímetres, de nova tecnologia, que funcionaran amb plaques solars i que permetran fer el pagament a partir del telèfon mòbil. També es contempla la creació de 10 zones específiques per a minusvàlids i 10 zones de càrrega i descàrrega. El consistori preveu la creació de la zona taronja, complementària a la blava, exclusiva per a veïns i que comptarà amb 80 places, aproximadament.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha subratllat que les noves "adequacions convergeixen en la finalitat de donar una resposta a les inquietuds constants que han mostrat els comerços". L'Ajuntament ha tret a licitació el concurs públic que està obert a totes les empreses de sector per tal que presentEn les seUes ofertes. Si els tràmits es complixen de manera correcta, i les empreses donen compliment a l'objecte del contracte en la seUa totalitat, les millores s'haurien de dur a terme en l'últim trimestre d'enguany. 

La zona taronja que preveu crear el consistori serà per a què els veïns puguen estacionar el seu vehicle mitjançant una quota simbòlica de 15 euros trimestrals. Estarà distribuïda en diferents sectors del centre comercial. El regidor de Seguretat i Mobilitat de Deltebre, Francisco Castro, ha explicat que "la creació d'esta zona es basa en la finalitat que els veïns puguen aparcar el més a prop possible de la seua residència, sense cap dificultat, i que s'acabe amb un greuge comparatiu amb la resta del veïns de la zona comercial".