Les JERC deixen la unió de les joventuts en defensa de l'Ebre perquè «només es mouen en manifestacions»

Les JDE responen que totes les organitzacions han pogut proposar accions i mobilitzacions

Els representats de les set joventuts polítiques que aplega la JDE
Els representats de les set joventuts polítiques que aplega la JDE | Cedida
Redacció
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:58h
Les Joventuts d'Esquerra Republicana a les Terres de l'Ebre s'han retirat de la plataforma unitària de joventuts polítiques formada en resposta al Pla de Conca de l'Ebre, les Joventuts en Defensa de l'Ebre (JDE). Segons argumenta el portaveu dels republicans, Àlex de la Guia, han pres esta decisió perquè des les JDE "no poden treballar" i les úniques accions conjuntes que es realitzen són quan hi ha manifestacions. Els republicans subratllen també que la seua decisió no es basa en desacords polítics amb les altres organitzacions.

Per la seua part, les joventuts polítiques de la JDE han mostrat la seua "sorpresa" i lamenten que no s'haja comunicat prèviament. A més, responen a les JERC que totes les "organitzacions que en formen part han tingut la mateixa oportunitat de desenvolupar accions i propostes i que tot allò que no s’hagi fet de més no s’ha fet perquè ningú ha proposat de fer-ho". En canvi, des de les JERC expliquen que van arribar a proposar organitzar un concert, fer actes arreu de les quatre comarques o desenvolupar una campanya de mobilització a les xarxes socials. Finalment, diuen, només dos o tres joventuts s'hi van implicar. Tanmateix, les JERC han recordat que abans de formar part de les JDE ja van organitzar diversos actes i accions en contra del Pla de Conca, com una cadena humana a Tortosa. 

Les Joventuts en Defensa de l'Ebre es van formar el gener passat amb la concurrència de set partits: Joves Demòcrates de Catalunya, Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joves d'Esquerra Verda, Joves de Movem Tortosa, Joventut Nacionalista de Catalunya, Joventut Socialista de Catalunya i Unió de Joves. La plataforma unitària va nàixer amb la idea de deixar de banda els partidismes i les sigles per donar suport polític en bloc a la lluita contra el Pla de Conca de l'Ebre. Després de l'abandó de les JERC, que les altres joventuts titllen de "partidista", s'obrirà un debat "per valorar la continuïtat de les JDE.