«Mentre es troba un forat de 83 MEUR en les obres de l'AVE, aquí es tarda mesos en reparar l'avaria de Montroig»

Trens Dignes mostra la seua indignació pel cas de corrupció a Adif

La Guàrdia Civil a la seu d'Adif a la Sagrera
La Guàrdia Civil a la seu d'Adif a la Sagrera | Europa Press
Redacció
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:58h
La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat ha mostrat este dimecres la seua indignació després que ahir la Guàrdia Civil realitzes una operació policial per un presumpte sobrecost de 82 milions d'euros a les obres de l'AVE a la Sagrera i que ha comportat la detenció de 13 persones (empleats d’Adif i d’empreses subcontractades) i es registressen, entre d’altres, les seus de Barcelona i Madrid de l’empresa estatal.

Segons PTD “la lamentable i insostenible situació ferroviària a les Terres de l’Ebre i la magnitud del frau conegut són vasos comunicants”. Trens Dignes constata que durant el període 20111-2015 el 54% d’inversió estatal en transport terrestre s’ha destinat a les obres de l’AVE (14.400 M€), “mentre que només s’ha destinat un 6% a rodalies (1.500 M€)”.  “Ens trobem davant d’uns fets gravíssims que posen de manifest les prioritats i el modus operandi d’una empresa, Adif, que hauria de vetlar pels interessos dels ciutadans i que en canvi incompleix les inversions sistemàticament i abandona els serveis de proximitat, com rodalies o mitja distància”, lamenten en un comunicat. 

“Mentre es troba un forat de 83 M€ en les obres de l’AVE, a les Terres de l’Ebre es tarda mesos en reparar l’avaria de Montroig que encara a dia d’avui provoca retards continuats que oscil·len entre els 45 minuts i els 90 minuts en la majoria dels casos”, afegeix la plataforma.
Així Trens Dignes recorda que la doble via entre Vandellòs i Vila-Seca encara no està enllestida, l’estació d’Ulldecona continua tancada i la de Móra la Nova pateix una constant retallada dels seus serveis. Així demà dijous 30 deixarà de funcionar el bar de l’estació.

 “Des de la PTD, exigim responsabilitats i demanem cel·leritat a l’hora d’impatir justícia. És inadmissible que es descobrisquen nous casos de frau en obres mil·lionàries mentre altres territoris, com l’Ebre i el Priorat, són sistemàticament maltractats i menystinguts en els pressupostos”, sentencia el comunicat.