La tellerina també comptarà amb una jornada gastronòmica a La Ràpita

L'èxit d'este mol·lusc autòcton als bars del poble ha estat el motiu per donar-li un espai de promoció més ampli

La Jornada de la Tellerina torna a ser una iniciativa de l'Abarra amb la col·laboració de l'Ajuntament i la UCR
La Jornada de la Tellerina torna a ser una iniciativa de l'Abarra amb la col·laboració de l'Ajuntament i la UCR | Cedida
Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:24h
L'escamarlà, el llagostí, l'ostra, la galera, el pop... i ara la tallarina. El proper 9 de juliol una altra de les delícies de la mar de l'Ebre serà la protagonista d'una jornada gastronòmica a La Ràpita. La Diada de la Tallarina està organitzada a proposta de l'Associació de Bars de La Ràpita (L'Abarra), juntament amb la Unió de Comerç i l'Ajuntament, i tindrà lloc al pavelló firal. A partir de les 12 hores, els visitants podran degustar algunes receptes més típiques i tradicionals d'este deliciós mol·lusc que oferiran diferents bars del municipi. "Des de L’Abarra vam pensar que la tellerina és un producte que havíem de potenciar moltíssim perquè als nostres locals funciona molt, i pensem que pot convertir-se en un atractiu turístic important", ha afirmat este dimarts en la presentació de la Diada el president de l’Abarra, Pepo Reverter.

Es tracta en definitiva de posar en valor un producte de proximitat que fins ara no ha estat protagonista d’una acció popular per bé que ho és en moltes taules els caps de setmana, com ho és el vermut, que ja va ser objecte d’una diada específica també organitzada per l’Abarra.

L’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat l’interès tant de l’associació de bars com de la Unió de Comerç Rapitenc per fixar-se en aquells productes que fins ara no han estat objecte de promoció, perquè, segons ha dit, també contribueixen a reforçar la marca turística de la població: "Totes estes accions contribueixen a dinamitzar l’economia local i crear marca, de manera que són positius i en este cas ho és específicament com a incentiu per promocionar els bars del nostre poble”, ha afirmat. La presentació també ha comptat amb la presència de la presidenta de la UCR, Natàlia Guart, i de la regidora de Comerç i Turisme, Rosa Anglés, qui ha destacat que "estem parlant d’un producte de proximitat, de quilòmetre zero, diferenciador i exquisit que estem segurs portarà visitants a la diada".

La degustació de tellerina i beguda tindrà un preu de 4 euros. Durant la jornada també es farà el primer ‘Concurs Menjatellina’, que premiarà qui s’acabi abans una determinada quantitat.