La Sénia clama contra la retallada de 7,5 mestres i professors de l'escola i l'institut

La comunitat educativa del municipi i l'Ajuntament han expressat el seu malestar pels criteris d'aplicació de l’anomenat Decret de plantilles, que dixa grups amb ratios molt elevats

L'escola Jaume I perd 3,5 mestres i professors.
L'escola Jaume I perd 3,5 mestres i professors. | Google Street View
Sílvia Berbís
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:12h
La comunitat educativa de La Sénia (Escola Jaume I, Institut de la Sénia i les dos Associacions de pares i mares) juntament amb l'Ajuntament han expressat el seu malestar pels criteris d'aplicació de l’anomenat Decret de plantilles, que implicarà la retallada del personal docent del del municipi en 7,5 mestres i professors (7 jornades completes i una mitja jornada).

Així, atesa la disminució d'alumnes matriculats per al proper curs  als centre de primària i secundària, es retalla la plantilla de personal docent que ha treballat durant este curs 2015-2016 en 3,5 mestres i professors menys a l'Escola Jaume I i 4 a l'Institut de la Sénia, per la qual cosa s’arribarà a ratios de classes de 36 alumnes, segons exposen. Concretament, a 1er d’ESO de l’institut passaran de 3 a 2 grups, igual que a 4rt d’ESO, mentre que a P3 els dos grups queden retallats a un.

“Ho hem estat parlant amb els serveis territorials i la resposta és que s’aplica el decret de plantilles, per la qual cosa nosaltres expressem el nostre malestar contra este decret, que pot permetre estalviar molts diners al conjunt de Catalunya però en el nostre cas a costa de ratios molt altes, que repercutixen en la qualitat i en cursos tan difícils com pot ser 1er d’ESO”, ha explicat l’alcalde del municipi, Joan Moisés. “No demanem que s’augmente la plantilla, simplement mantenir-les i que no es retallen, perquè a més esta pèrdua de 7,5 mestres i professors se suma a la d’altres dos que es van suprimir el curs passat”, ha criticat.

Els centres defensen que tenen les mateixes necessitats d'atenció educativa i de suport als alumnes escolaritzats, i han anunciat que properament, si no es corregix la situació, duran a terme “accions reivindicatives”.