L'obra Dona asseguda, que Picasso va pintar a Horta de Sant Joan, venuda a Londres a preu rècord

S'ha convertit en l'obra cubista més cara subhastada fins ara, per 56 milions d'euros

La pintura Dona asseguda, de Pablo Picasso.
La pintura Dona asseguda, de Pablo Picasso. | EP
Redacció
27 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:21h
L'obra Dona asseguda, que Pablo Picasso va pintar a Horta de Sant Joan el 1909, s’ha convertit en l’obra cubista més cara subastada fins ara, en assolir a Londres un preu de 56 milions d’euros. També és el cost més alt pagat per un quadre a la capital anglesa en els últims cinc anys, segons ha informat la casa Sotherby’s, on s’ha venut la peça esta setmana passada, un preu per damunt de les seues espectatives, que giraven entorn als 35 milions.

La Dona asseguda plasma la cara de la companya del pintor, Fernande Oliver, amb qui va sojornar a Horta en la seua segona estada al municipi terraltí. La primera ocasió que va fer-hi estada va ser amb el seu amic Manuel Pallarès, al 1898, per curar-se de la malaltia de l’escarlatina amb l’aire pur dels Ports.

L’obra pertanyia a una col·lecció privada des de 1973, data en la qual va ser comprada per 442.000 euros. La importància de la creació, que s’ha exposat al Museum of Modern Art )MoMa) a Nova York i a la Tate Gallery de Londres, radica en el fet que s’erigix com una de les obres que van iniciar el cubisme.