Jordi Jordan celebra la victòria més agredolça d'En Comú Podem

El candidat ebrenc al senat per ECP, Jordi Jordan, es mostra decepcionat pels resultats de Podemos a tot l'Estat i per no haver obtingut l'escó al que optava

Jordi Jordan i els membres d'ECP de Tortosa no donàven crèdit davant els millors resultats del PP
Jordi Jordan i els membres d'ECP de Tortosa no donàven crèdit davant els millors resultats del PP | D. Sainz
D. Sainz de Aja
27 de juny del 2016
Actualitzat el 28 de juny a les 11:50h
L'únic canvi que es podia esperar en el panorama electoral a la demarcació de Tarragona era que En Comú Podem obtingués un segon diputat a costa del PP, de C's o de CDC. Finalment, res s'ha mogut i els 'comuns' repetixen el resultat de fa sis mesos. Mentre a Tarragona el candidat Fèlix Alonso ho celebrava, a Tortosa els semblants eren més aviat seriosos. No només perquè Jordi Jordan, candidat ebrenc al Senat de la coalició d'esquerres, no havia obtingut l'escó per poc més de 2.000 vots, sinó també pels resultats d'Unidos Podemos a la resta de l'Estat. Tot i així, Jordan va posar de relleu el resultat global d'En Comú Podem a Catalunya i va qualificar els resultats d'estes generals com a "positius". L'anàlisi és que l'espai polític d'ECP es consolida al país, representa l'alternativa d'esquerres i encara té molt recorregut per seguir creixent.

La lectura que van fer tant des de Tortosa com des de Barcelona de la victòria d'En Comú Podem no amaga la seua decepció davant els resultats globals de la coalició d'Unidos Podemos i les confluències. Malgrat guanyar a Catalunya i al País Basc, el moviment liderat per Pablo Iglesias no serà determinant per propiciar el "canvi" a Espanya. "Evidentment no estem satisfets, no és el resultat que esperàvem" va dir anit Jordan. L'optimisme que desprenien els 'comuns' tortosins al matí, quan acompanyaven al seu candidat a votar, es va tornar en incredulitat a mesura que l'escrutini avançava i el PP augmentava la seua representació.

Malgrat tot, Jordi Jordan es va mostrar molt satisfet pels resultats obtinguts a les Terres de l'Ebre i va proclamar la coalició com a guanyadora, enumerant també algunes de les poblacions on En Comú Podem havia estat la més votada: Ulldecona, La Sénia, Deltebre, Roquetes... i, sobretot, Tortosa, on els mals resultats de CDC van fer encara millor la victòria d'ECP. Ara bé, el moment més celebrat va ser quan es van conèixer l'escrutini final a l'EMD de Jesús: els 'comuns' havien superat a Convergència en un dels seus feus.