El president d'una mesa electoral de Tarragona no accepta les seues companyes

Dues dones marroquines formen part d'una mesa electoral a causa de l'absència dels titulars

El primer tarragoní en votar a l'Institut de Campclar
El primer tarragoní en votar a l'Institut de Campclar | Jonathan Oca
Jonathan Oca
26 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:31h
La jornada electoral per desencallar la situació de no govern que hi havia fins ara a Espanya s'ha iniciat amb l'obertura dels col·legis electorals. La gran majoria s'han constituït amb total normalitat, però no ha estat així a l'escola Torreforta (CEIP Gual Villalbí), a Tarragona. El president d'una mesa electoral ha marxat poc després de constituir-la perquè no estava d'acord amb els col·legues de mesa que li havia tocat.

ues dones marroquines, que eren suplents, han hagut de seure en esta mesa a causa de l'absència dels titulars. Una d'elles no sap ni escriure ni llegir i la seua tasca es basa a dipositar els sobres a les urnes o bé, deixar lliure la ranura perquè els votants puguen introduir-hi les seues paperetes. La reacció de l'home -el president- no ha estat l'esperada i segons diferents testimonis, ha mantingut una actitud racista dient que no volia seure al seu costat.

A les meses electorals sempre hi han d'haver com a mínim dues persones, no cal que sempre hi siguen les tres i per este motiu, després de fer comptes, el president els ha dit que ell marxava fins a les 13 h i que llavors hauria de marxar alguna de les dues suplents. Les dones marroquines li han comentat que elles no marxarien perquè fan el ramadà i que no han d'anar a casa a dinar, que es quedarien allà fins al final de la jornada. Això encara ha encès més els ànims del resignat president que els ha recriminat que elles estaven allà perquè volien i no perquè les obligaven i alhora, s'ha mostrat especialment enfadat perquè les dones lluïen l'hijab, el seu tradicional mocador. La presència de les suplents està aixecant força expectació en este col·legi electoral del barri de Torreforta, on 2.893 veïns estan cridats votar.

 

Col·legi electoral de Torreforta Foto: Jonathan Oca