La Ministra de Medi Ambient en funcions defensa el Pla Hidrològic de l'Ebre en un acte de campanya a Lleida

Isabel García Tejerina busca el vot dels pagesos lleidatans presentant al PP com el millor partit per defensar «els seus interessos»

Isabel García Tejerina, Ministra de Medi Ambient i Agricultura en funcions, amb el candidat del PP per Lleida José Ignacio Llorens
Isabel García Tejerina, Ministra de Medi Ambient i Agricultura en funcions, amb el candidat del PP per Lleida José Ignacio Llorens | ACN
ACN/Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:06h
El Partit Popular va perdre el passat 20 de desembre el seu diputat per Lleida. Va anar de 2.000 vots empatar amb el Partit Socialista, que sí van obtenir un escó, quasi al límit de perdre'l davant de Democràcia i Llibertat. El terreny electoral per als partits tradicionals a les terres de Ponent està disputat i els populars han anat tret l'artilleria pesada. Diumenge va anar-hi Rajoy i este dimarts la Ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en funcions, Isabel García Tejerina, qui ha tret a lluir un dels elements que més divisió genera entre els pagesos de Lleida i els de l'Ebre: els nous regadius que projecta el Pla de Conca.

Tejerina ha volgut ser diplomàtica amb tothom i ha defensat el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre com un "projecte tremendament ambiciós" ja que "cuida tant els aspectes mediambientals com els interessos dels agricultors i dels regants". La ministra ha insistit en remarcar que el Pla respecta els cabals ambientals necessaris per al Delta, "els garanteix com mai", ha dit. La ministra en funcions ha exposat que el Delta de l'Ebre té assegurats 3.300 hm3/any, cabal que "és superior al que Convergència havia sol·licitat en alguna ocasió", i ha recordat que el PHE preveu destinar més de 200 milions d'euros en inversions per ampliar i modernitzar regadius.

En les poques manifestacions públiques que la Ministra en funcions ha fet sobre el Pla de Conca de l'Ebre, costa trobar alguna en que s'haja referit a l'aspecte ambiental que afecta al Delta de l'Ebre. Tejerina ha preferit parlar d'Aragó i interpel·lar al seu govern, ignorant els posicionaments de la Generalitat de Catalunya al respecte - com ja es va fer al aprovar-se el Pla de Conca per reial-decret-. En una de les reunions oficials de la ministra amb les comunitats de regants de tota la conca de l'Ebre, Tejerina va convidar amb el candidat del PP per Lleida i al president del Grup parlamentari del PP català, Xavier García Albiol. En la mateixa reunió hi eren presents els presidents de les comunitats de regants lleidatanes i, per part de l'Ebre, el president del Canal de la Dreta, que s'ha mostrat favorable al Pla de Conca, i no els representants dels regants de l'Esquerra, que en són detractors.