El Museu de les Terres de l'Ebre busca propostes per exposicions fotogràfiques i tallers

Obertes les convocatòries per a la realització de quatre exposicions fotogràfiques i sis cursos-talleres a les instal·lacions del Museu | També es seleccionaran dos projectes de recerca etnològica per cofinançar-los

El Museu de les Terres de l'Ebre obre al públic la realització de tres exposicions sobre les tradicions i les antigues sales de cinema
El Museu de les Terres de l'Ebre obre al públic la realització de tres exposicions sobre les tradicions i les antigues sales de cinema | Cedida
Redacció
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:56h
El Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre ha obert les convocatòries per a la realització de tres exposicions fotogràfiques i quatre cursos i tallers i la d’ajuts de recerca etnològica per aquest 2016. Amb estes convocatòries el Museu vol dotar de recursos i mitjans tècnics a la ciutadania i col·lectius del territori perquè puguen compartir i divulgar els seus treballs i coneixements, cedint espais i equipaments i amb l’aportació dels seus serveis.

Amb la convocatòria d’exposicions i cursos, que es va engegar l’any passat, el Museu també pretén ampliar el ventall d’activitats que ve realitzant. Enguany, se seleccionaran un total de tres mostres: una de temàtica lliure, una sobre les festes populars a les Terres de l’Ebre i , una última, sobre les sales de cinema tancades i en funcionament dels municipis de les Terres de l’Ebre. Pel que fa els cursos i tallers, se’n seleccionaran un total de quatre propostes i hauran de ser de tipus naturalístic, cultural, artístic, artesanal o educatiu.

A més de dotar els projectes d’espais i equips que tinguen al seu abast i d’assessorar els projectes, el museu es compromet a fer-se càrrec de la difusió a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, de confeccionar targes d’invitació (lliurant-ne un nombre a l’expositor), del muntatge de marcs i paspartús en el cas de les exposicions i a fer el seguiment de la preinscripció i la difusió corresponent a diferents col·lectius en el cas dels cursos i tallers. D’altra banda, el fixament i cobrament d’aquests últims correspon als organitzadors.

El termini de presentació de propostes finalitza el proper 24 de juliol. Els interessats hauran de presentar una sol·licitud que trobaran a la pàgina web del museu, el seu currículum personal, un dossier del projecte i una proposta de difusió. Les propostes seran sotmeses a consideració d’un jurat format per representants del Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta i d’un representant d’una escola d’art del territori.

Ajuts per a la realització de projectes de recerca etnològica
Pel que fa la convocatòria dels ajuts de recerca etnològica, impulsada pel Museu l’any 2001, en el marc del Programa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, se seleccionaran dos projectes per un import màxim de 1.200€ cadascun. A més, les entitats seleccionades hauran de cofinançar el projecte en una quantitat que, al menys, siga igual a l’aportada pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

D’ençà que va començar, ja s’han realitzat més d’una vintena de treballs. Els projectes guanyadors disposen d’un any per desenvolupar les seues recerques, que comptaran amb l’assessorament i el suport tècnic del Museu de les Terres de l’Ebre. Els destinataris d’aquests ajuts són institucions i entitats dels municipis/ens locals pertanyents a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta que formen part del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre.

L’any passat les propostes seleccionades van ser: La tradicionalitat de la Festa de Sant Antoni d’Alcanar, presentat de forma conjunta per la Comissió de Sant Antoni i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcanar; i Godall: evolució de les formes de vida en un poble rural, presentat per l’Ajuntament de Godall.