La Generalitat projecta construir una rotonda a l'encreuament del camp de futbol de Deltebre

La rotonda que connectarà la TV-3454 amb la TV-3451 s'haurà d'aixecar per sobre del canal de l'Esquerra i costarà uns 800.000 euros

L'encreuament entre la carretera d'Amposta-Deltebre i la del Fangar es millorarà amb una rotonda ovalada
L'encreuament entre la carretera d'Amposta-Deltebre i la del Fangar es millorarà amb una rotonda ovalada | Google Maps
Redacció
20 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:30h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat la redacció del projecte constructiu d’una actuació de millora de la seguretat viària a la travessera de la TV-3454 a Deltebre. En concret, es preveu la construcció d’una rotonda en l’encreuament d’aquesta via amb la carretera TV-3451, la que connecta amb la punta del Fangar, amb una inversió estimada de 800.000 euros.
 
La Generalitat ha previst la cessió a l’Ajuntament de Deltebre de diverses travesseres de carreteres que han passat a tenir les característiques de carrers. En concret, se cedirà a l’Ajuntament un tram de 3 quilòmetres de  la travessera de la T-340 i un altre tram de 2,4 quilòmetres de la TV-3454 (carretera Amposta-Deltebre). En este context, la Generalitat assumirà determinats trams de carrers que comuniquen amb el pont sobre l’Ebre entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

Giratori sobre el canal de l’Esquerra
Prèviament a la cessió de les travesseres esmentades, s’hi executaran millores de seguretat viària consistents en la millora de quatre encreuaments, dels quals s’ha prioritzat el de la TV-3454 i la TV-3451, a l’entorn del camp de futbol de la localitat.

La rotonda prevista tindrà una forma ovalada centrada sobre el canal de l’Esquerra de l’Ebre, que haurà de ser cobert en este tram. Els diàmetres del nou giratori seran de 61 i 54 metres, amb una calçada anular formada per dos carrils de quatre metres i un illot interior amb un tram trepitjable, pavimentat amb llambordes, d’un metre amplada. Es preveu un tractament de la rotonda amb hidrosembres i l’enllumenat.