La temporada turística a les Terres de l'Ebre es preveu millor que l'any passat

L'Institut d'Estudis Turístics preveu que la despesa dels turistes a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre augmenti i se situï en un nivell de creixement superior al 3%

Redacció
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:07h
Creueristes al port rapitenc a bord de l'Star Flyer l'estiu passat
Creueristes al port rapitenc a bord de l'Star Flyer l'estiu passat | S. Cabanes
El primer trimestre de 2016 va confirmar la que el turisme a Catalunya està creixent i no sembla que este estiu siga una excepció. A partir de les dades que ha analitzat l'Institut d'Estudis Turístics, organisme que depèn del Ministeri de l'Interior, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona preveu que la despesa dels turistes a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre augmente i es situe en un nivell de creixement superior al 3%. En este sentit, es preveu un bon comportament dels principals mercats emissors, liderats pel mercat domèstic, el català i l'espanyol, i seguits pel britànic.

En general, l'estudi de les dades del Institut d'Estudis Turístics permet analitzar els comportaments dels principals mercats emissors, així com preveure'n la seva resposta de cara a aquest estiu, en funció de cadascuna de les seves particularitats i de la seva conjuntura econòmica i social. Sobre el mercat domèstic, l'informe recull les dades de desplaçaments interns i pernoctacions hoteleres dels residents a l'Estat espanyol, les quals demostren des de 2013 una tendència a créixer. Segons el mateix estudi, això es deu a un "context econòmic favorable", la qual ha beneficiat la demanda del turisme intern.

Les dades sobre el turisme estranger i la previsió de cara este estiu també són positives. Començant pel Regne Unit, el principal emissor de turisme estranger, que presenta una economia que creix amb solidesa i un nivell d'atur molt baix. Durant el primer trimestre d'este any, el volum de turistes britànics s'ha incrementat un 20% a tot Espanya, les pernoctacions hoteleres un 20,7% i la despesa un 16%.

Pel que fa a França, els indicadors també mostren una bona conjuntura en general i, per tant, un augment del turisme des del país veí. L'informe situa la inestabilitat política i l'amenaça terrorista al magreb com una de les causes d'este augment, ja que bona part del flux turístic es dirigirà cap a Espanya. Durant el primer trimestre d'este any el mercat francès ha crescut un 6,4% en nombre de turistes, un 4,8% en la despesa i un 11,1% en les pernoctacions hoteleres.

El mercat rus, en canvi, s'ha vist perjudicat per la depreciació del ruble i el mal moment de la seua economia, vinculat a la caiguda dels preus del petroli. Tot i així, la inestabilitat dels països visitats freqüentats per ciutadans russos, com Turquia o Egipte, podria repercutir positivament en el sector turístic català. S'espera que uns 900.000 turistes russos trien els països mediterranis d'Europa per les seues vacances.

Altres mercats emissors amb com l'alemany, l'holandès, el belga o l'italià, mantenen un ritme de creixement un poc més moderat que es mantindrà durant l'estiu.