La xarxa ferroviària ebrenca acumula una trentena d'incidències pendents de reparació

Els combois han de frenar, la qual cosa provoca retards | A tot Catalunya, s'acumulen 126 incidències d'este tipus, algunes pendents de reparar desde fa 15 anys

Els passatgers d'un tren de la R16.
Els passatgers d'un tren de la R16. | Cedida
Redacció
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:39h

Mapa interactiu de les incidències pendents de reparació. Foto: Portal 3/24


La xarxa ferroviària catalana té 126 punts on els combois han de frenar a causa d’incidències pendents de reparació, segons un document amb els punts de limitació temporal de velocitat que ha revelat TV3. Segons la cadena televisiva, esta informació demostraria que els retards que presenta la xarxa es deuen principalment a estos arranjaments pendents, alguns dels quals esperen des de fa 15 anys. Hi ha incidències a totes les línies de la xarxa catalana i en algunes, com la R3, entre l’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà, superen la trentena. van des de perills de despreniment a l’estat d’algun dels túnels del trajecte o a la necessitat de millorar les distàncies de frenada.

Tot i que la línia R16 (Ulldecona-Tortosa-Barcelona) és la més impuntual de Catalunya, -seguida de prop de la R15 (que enllaça la Ribera d'Ebre amb Reus i Barcelona)- només acumula 3 punts de limitació temporal de velocitat entre les Terres de l'Ebre i Tarragona, en total, 13 fins a Barcelona. Els retards en esta línia es deuen, a part d'estos punts de limitació, al fet que els trens compartixen via amb Rodalies fins a Sant Vicenç de Calders, amb l’Euromed i amb trens de mercaderies, i a més pateix hi ha via única entre Tarragona i Vandellòs. A la R15, d'altra banda, els punts de limitació temporal de Velocitat són 16 només fins a Tarragona i 26 fins a Barcelona (sumats els 10 punts que comparteix amb la R16). En total, una trentena de punts de limitació temporal en les línies que surten de les Terres de l'Ebre. Al seu pas per Ascó, el perill de descarrilament fa que els trens hagen de baixar la velocitat de 90 a 30 quilòmetres per hora, fet que causa 11,5 minuts de retard. 
 

Els passatgers d'un tren de la R16. Foto: Cedida