Trens Dignes convoca la ciutadania a mobilitzar-se este diumenge sota el lema «#segrestats»

Concentració a l'estació de l'Aldea a partir de les 11.15 hores, en protesta pel caos i els continus retards que patixen els ebrencs en el transport ferroviari

Cartell de la protesta del proper diumenge.
Cartell de la protesta del proper diumenge. | Cedida
Redacció
15 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:36h
Amb el lema #segrestats, la Plataforma Trens Dignes (PTD) convoca la ciutadania i les institucions a una mobilització este diumenge 19 de juny. La concentració serà a les 11.15h a l’estació de l’Aldea, com a estació central del sud de les Terres de l’Ebre. L'acció arriba després de dies de caos en les línies que uneixen les Terres de l'Ebre amb Barcelona, on s'han arribat a registrar retards de més de 3 hores, conseqüència d'una banda de l'avararia en la subestació elèctrica de Mont-roig del Camp, sumat a la vaga de Rodalies i múltiples incidències en la infraestructura. 

Segons ha exposat este matí la PTD en roda de premsa, el lema s’ha triat perquè actualment l’usuari "sap quan puja al tren però no quan en podrà baixar, per tant més que un viatge és un segrest". "També per la sensació d’impotència del ciutadà, que no només arriba sistemàticament tard a la faena o als seus compromisos personals, sinó que estes incidències li fan perdre temps de vida. Ha arribat un moment en què les devolucions ja no compensen en absolut la impunitat i la negligència amb què actuen Adif i Renfe", ha exposat la portaveu, Montse Castellà.

La plataforma conveb esta mobilització com una acció "contundent" i demana a la gent que "vinga amb ganes d’expressar el descontent, amb valentia i sentit de l’humor a la vegada, per respondre amb la mateixa duresa amb que som tractats", afirmen des de la plataforma.

La PTD instal·larà una parada davant de l’estació de l'Aldea on els assistents que encara no ho hagen fet podran firmar els fulls de reclamació que estan recollint per donar suport a la queixa que el Síndic de Greuges ha obert actuant d’ofici.

La gran majoria dels partits polítics i el mateix Govern de la Generalitat han confirmat la seua assistència, tot i que no han concretat quins seran els seus representants.

L'encarregat de llegir el manifest serà l’escriptor Andreu Carranza (Ascó, 1957).

Trobada amb Junqueras

Ahir dimarts, aprofitant que el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, participava en el míting central d'ERC a les Terres de l'Ebre per les eleccions del 26J, la PTD va mantenir una breu trobada amb ell. "Li hem demanat que com a Govern no afluixe, que seguisque pressionant Adif i que s'agiliten les accions judicials anunciades pel conseller Rull", explicava Castellà. Junqueras va constatar que les últimes incidències registrades en el transport ferroviari a les Terres de l'Ebre que provoquen sovint retards de fins a 3 hores, van ser un dels temes que va tractar el Govern en la seua reunió dels dimarts.