Benifallet celebra este cap de setmana Firebre, la fira del riu la jota i la gastronomia

Entre els principals actes en destaquen el I Concurs de Jota Cantada, les activitats gratuïtes al riu i les degustacions de tapes

Imatge d'arxiu de l'edició de Firebre del 2015.
Imatge d'arxiu de l'edició de Firebre del 2015. | Cedida
Redacció
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:08h
Benifallet celebrarà el cap de setmana vinent, dies 18 i 19 de juny, FIREBRE 2016, la Fira del Riu, la Jota i la Gastronomia. Una onzena edició que vol esdevenir una festa del riu, amb dos elements claus com són la jota i la gastronomia. Entre els principals actes, doncs, en destaquen el I Concurs de Jota Cantada que es realitzarà dissabte dia 18 de juny a les 22 hores al recinte firal, al passeig del Riu, en col·laboració amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que també han programat dos tallers de jota al llarg d'esta setmana (el 14 i 17 de juny a les 19.30 hores al Centre d'Intepretació de Benifallet). La jota vol esdevenir un dels altres elements clau de la fira que té en l'Ebre el seu màxim exponent. Per este motiu, diumenge al matí hi haurà activitats gratuïtes al riu, com el tren càiac i el paddle surf, entre altres, amb la col·laboració de l'empresa Beniemocions.

Durant tot el cap de setmana els visitants també tenen l'oportunitat de gaudir de les millors tapes elaborades pels restaurants l'Antiga Estació, Pepo i Xiringuito, i dels millors productes amb la participació del Forn de Pa i Pastisseria Ca la Campana i Fruites i Mel Vallespí. I també podran fer un beure al costat del riu gràcies a la participació del Bar Casal, Cal Panxo i Disco Bar KTF, i també vins, amb la participació del celler del Pinell de Brai, Ca la Simona. Els tiquets degustació, 14 euros 8 tiquets, es podran adquirir a l'estand de l'Ajuntament.

Tot això amenitzat amb música i festa de la Xaranga Suc d'Anguila i Guardet lo Cantador; el tribut a Il Divo, i el vermut i música electrònica amb DJ Axel. A la fira, s'hi podrà trobar també un bon grapat d'expositors d'artesans, d'activitats per als més menuts i molta més jota amb la trobada de grups que es farà diumenge a la tarda. 

Cal destacar que amb motiu de Firebre, dissabte al matí, a partir de les 10 hores al Centre d'Intepretació, es celebraran els 25 anys de la inaugració del Pont del Llaguter, que vol ser també un homenatge al desaparegut pas de barca i als oficis de barquer i llaguter, referents al poble. Precisament els enginyers del pont i de la C-12 Manuel Reventós i Ramon Espinet, seran els encarregats de presidir este acte i d'inaugurar l'onzena edició de Firebre. 

Coincidint amb este acte s'inaugurarà l'exposició "Creuar l'Ebre. Dels passos de barca als pont penjants del Delta", del Museu de les Terres de l'Ebre, que es podrà visitar al Centre d'Interpretació situat al Passeig dels Tarongers fins el 31 de juliol, i que també incorporarà un panell informatiu sobre el pas de Barca de Benifallet i el Pont del Llaguter. També s'exposaran fotos antigues de la barca de pas i els dibuixos del pont del Llaguter dels xiquets i xiquetes de l'Escola de Benifallet. 

Durant estos dies si es visiten les Coves Meravelles o es viatja amb el Llagut Benifallet, es rebrà un obsequi d'un tiquet degustació per cada entrada de pagament a estos dos actius turístics. 

La fira també premiarà la millor foto que d'este cap de setmana de Riu, Jota i Gastronomia etiquetada amb #Firebre2016 #visit_Benifallet i que es penge a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram).