Un nou incendi provoca retards de fins a tres hores als trens Regionals

Les incidències en la línia R16 i R15 s'acumulen en una setmana negra per al transport ferroviari a les Terres de l'Ebre | La Plataforma Trens Dignes creu que este incident afegix arguments per a la manifestació del 19-J

Els passatgers d'un tren de la R16 han hagut de canviar de tren a Cambrils després d'estar més d'una hora aturats a Tarragona.
Els passatgers d'un tren de la R16 han hagut de canviar de tren a Cambrils després d'estar més d'una hora aturats a Tarragona. | Cedida
Redacció
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:05h
Es repetixen les mateixes escenes de indignació i caos als trens regionals entre les Terres de l'Ebre i Barcelona. Una setmana després de l'incendi a la subestació de Mont-roig del Camp que està generant retards continuats, este migdia s'ha produït una altra incidència a l'estació de Tarragona que ha tingut aturats els trens aproximadament una hora i ha provocat retards de fins a tres hores.

Malgrat que Renfe ha qualificat l'incident d'"incidència a les instal·lacions de Tarragona", les informacions que han pogut recollir a la Plataforma Trens Dignes indiquen que es tractaria d'un petit incendi en uns matolls als voltants d'una subestació elèctrica, la qual ha afectat les senyals de trànsit. Els combois de la línia R15, entre Riba-roja d'Ebre i Barcelona, també s'han vist afectats i han patit retards d'una hora.

Un d'estos serveis afectats que fa el trajecte entre Barcelona i Tortosa s'ha aturat després a Cambrils, ja amb un retard acumulat d'una hora. Aleshores, expliquen alguns usuaris a les xarxes socials, el personal de Renfe els han fet baixar a les vies i esperar-se al següent tren. Tot això, sota el sol i a més de 30 graus de temperatura. Finalment, el tren ha arribat a la seua destinació amb 3 hores de retard.
Per la portaveu de la Plataforma Trens Dignes, Montse Castellà, l'incident d'avui reforça encara més els motius per sumar-se a la manifestació del dia 19 de juny a l'Aldea. "Plou sobre mullat", diu Castellà, "ara comença a fallar tot a causa de la falta de manteniment d'Adif". Avui la PTD s'ha reunit amb l'alcalde de l'Aldea per coordinar els preparatius de la concentració, que tindrà lloc en plena campanya electoral i amb els usuaris més esgotats que mai. En paral·lel, la plataforma ha engegat una recollida de signatures per donar suport a la queixa que està tramitant el Síndic de Greuges. Qui vulga donar-hi suport, pot descarregar-se el full on signar i seguir les indicacions per fer-lo arribar al Síndic.

 

L'origen de la incidència seria un incendi produit a prop d'una subestació elèctrica. Foto: Cedida