Móra d’Ebre obre les portes de Cazafir 2016, amb mig centenar d’expositors

El president de la Federació Catalana de Caça, Paco Piera, ha inaugurat este migdia la 28a edició de la Fira del Caçador

La 28ena edició de l fira obre portes avui i demà.
La 28ena edició de l fira obre portes avui i demà. | Cedida
Redacció
11 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:17h
El president de la Federació Catalana de Caça, Paco Piera, ha inaugurat este migdia la 28a edició de Cazafir 2016 a Móra d'Ebre. La Fira del Caçador se celebra avui i demà a l’illa de Saurí, de titularitat municipal, per segon any consecutiu. Aplega cinquanta expositors de productes tèxtils, agroalimentaris, artesanals i cinegètics. A banda, el firal compta amb una àmplia exposició de gossos de caça i d'altres animals i un espai per a activitats infantils. Durant tot el cap de setmana el recinte acollirà diverses activitats relacionades amb el món de la caça, com ara concursos i exhibicions de gossos, certamen de cuina de caça, exhibició de vehicles tot terreny i simulacions de batudes, entre altres. Cazafir obre portes avui i demà i l’accés és gratuït.

Paco Piera s'ha referit a la fira morenca com “una de les més importants i veteranes del país”, segons explica l’Ajuntament de Móra en un comunicat, on també apunta que “ha valorat positivament el canvi d'ubicació del certamen de l'àrea de l'Aubadera a l'illa de Saurí, ja que este nou espai oferix moltes possibilitats de creixement".

Sobre la situació de la caça en l'actualitat, Piera ha assegurat que l'abandonament dels conreus ha provocat un increment de la presència d'espècies de caça major, com el senglar, el cèrvol o el cabirol, entre d'altres. Davant d'este panorama, ha indicat que la tasca dels caçadors passa per contribuir a " regular la fauna salvatge”.

El president de la Federaió Catalana també s'ha referit a les crítiques que reben els caçadors de sectors ecologistes i animalistes. Sobre els primers, Paco Piera ha explicat que "nosaltres també en som d'ecologistes, possiblement els uns i els altres parlem el mateix idioma però amb dialectes diferents" i sobre els animalistes, el comunicat apunta que ha estat del tot taxatiu, en afirmar que "són persones amb les que no es pot parlar".

En la inauguració hi ha estat també present l'alcalde, Joan Piñol, i el president de la societat organitzadora, La Caçadora de l'Ebre, Joan Serra.