La CUP Ebre no va votar en el consell polític decisiu sobre els pressupostos

L'assemblea ebrenca, que aporta 3 vots, va comunicar prèviament al Secretariat Nacional que no assistiria perquè “la formació a nivell territorial necessita madurar” | El resultat final de la votació va ser de 26 vots per la retirada de l’esmena a la totalitat, 3 abstencions i 29 vots en contra de retirar-la

La seu de la CUP a Barcelona.
La seu de la CUP a Barcelona. | Isaac Meler
Sofia Cabanes
09 de juny del 2016
Actualitzat el 10 de juny a les 11:53h
L’Assemblea territorial de la CUP a les Terres de l’Ebre, no va assistir a l’últim Consell Polític de la formació on es va decidir sobre la retirada o no de l’esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat. En declaracions a l’aguaita.cat, Carme Abril, candidata ebrenca de la formació cupaire en les últimes eleccions al Parlament i militant de la CUP Deltebre, ha explicat que l’Assemblea territorial de la CUP Ebre “ja havia comunicat prèviament” al Secretariat Nacional que “de moment”, els representants ebrencs no assistirien als consells polítics “perquè la formació a nivell territorial necessita madurar” i que, per este motiu, dedicarien més esforços “a les assemblees locals”. “Tenim molta feina a nivell municipal per organitzar-nos. Som una assemblea molt jove que fa poc temps que estem en funcionament i necessitem rodatge”, ha explicat la membre de la formació cupaire.

A les Terres de l’Ebre hi ha cinc assemblees locals de la CUP (Tortosa, Amposta, Ulldecona, Alcanar i Deltebre) i tenen presència en quatre ajuntaments, amb un regidor en cada ple (Tortosa, Ulldecona, Alcanar i Deltebre). L’Assemblea territorial ebrenca aporta 3 vots al Consell Polític de la CUP. Els recomptes oficials sobre el debat de retirada de l’esmena a la totalitat dels pressupostos afirmen que el resultat final va ser de 26 vots per la retirada de l’esmena, 3 abstencions i 29 vots en contra de retirar-la. Els 3 vots ebrencs, en cas que l’Assemblea territorial hagués apostat per retirar l’esmena a la totalitat, haurien pogut suposar un empat. Una hipòtesi, però, que es queda només en això, una suposició. Ja que l’Assemblea territorial no es va arribar a reunir per debatre el tema. De fet, als únics Consells Polítics que va assistir la CUP Ebre van ser els que van debatre la investidura d’Artur Mas. Allà, els vots ebrencs van ser 1 a favor de la investidura i 2 en contra. Durant les últimes hores, el perfil de Twitter de la CUP fa retuitat diferents informacions sobre l'argumentari de la CUP contra els pressupostos de Junts pel Sí, com este:
 
“En el cas del Consell Polític sobre la investidura d’Artur Mas sí que vam tenir temps d’organitzar-nos i parlar-ne. En el cas dels pressupostos, va ser comunicat en molt poc temps i, tot i que era important, ja havíem comunicat que no podríem assistir. No vam tenir temps de reunir-nos. Som una Assemblea molt jove, amb membres que piquem pedra i que treballem molt i que dediquem el poc temps que tenim a la política, estem molt saturades. Per això, vam comunicar al secretariat nacional que de moment ens dedicarem més a les assemblees locals”, ha ratificat Abril.