Ecologistes en Acció demana a ERC i ICV implicació en el cas dels terrenys contaminats d'Ercros a Flix

L'entitat ecologista alerta sobre la desaparició imminent de la activitat industrial d’esta empresa i "la manca de garanties de que ERCROS pague el procés de descontaminació"

Redacció
08 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:51h
Ecologistes en Acció ha fet arribar la seua "preocupació" a parlamentaris d'ERC i ICV per la descontaminació dels terrenys que ocupen les instal·lacions de la empresa ERCROS a Flix. L'entitat ecologista alerta sobre la desaparició imminent de la activitat industrial d’esta empresa i "la manca de garanties de que ERCROS pague el procés de descontaminació donat que acaba la seva activitat a l’any 2017". A Ecologistes en Acció també els  preocupa el fet  que, hores d’ara, "manca catalogar pràcticament  la totalitat" dels sól contaminat (únicament s’han declarat sol contaminat 2 Ha de les prop de 40), la qual cosa, segons informacions de l’Agència de Residus de Catalunya, està prevista finalitzar aquest any 2016. Totes estes qüestions van ser tractades el passat 1 de juny coincidint amb el Ple del Parlament de Catalunya, amb els diputats Ferran Civit i Marc Sanglas (ERC) i, posteriorment,  amb la Diputada de Catalunya si que es pot Hortènsia Grau.

Segons Ecologistes en Acció cal fixar un calendari d’execució de les obres de descontaminació dels terrenys per tal d’assegurar que no s’allarguen en el temps.  Respecte a la catalogació actual de la resta de sol contaminat,  l'entitat planteja la necessitat d’impulsar la creació d’una comissió Tècnica – Científica que determine les millors tècniques disponibles a aplicar sobre el terreny contaminat , tal com es va fer en les obres de descontaminació del pantà, per determinar exactament, en què han de consistir les obres de descontaminació i quin abast han de tenir. 

Durant la trobada es va determinar "la conveniència" de sol·licitar la compareixença al Parlament del Director de l’Agència de Residus per tal de clarificar quines són les eines que té actualment l’agència per garantir que ERCROS complisca dacord amb la legislació vigent, la  descontaminació total de les seues instal·lacions com en la part econòmica.

Estes han estat les primeres entrevistes  que Ecologistes en Acció ha programat fer amb els diferents grups polítics  amb representació al Parlament de Catalunya després de la reunió que vam mantenir amb el Director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost.