La Ràpita tornarà a celebrar la revetlla de Sant Joan a la platja

L’Ajuntament i Diabmonis han programat un seguit d’activitats que inclouen una foguera a la platja de Garbí, música en directe amb un concert dels ‘Sense sal’ i Dj´s locals, i un sopar popular amb servei de barbacoa

1200_1465318806cartell-santjoan2
1200_1465318806cartell-santjoan2
Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:20h
La Ràpita recuperarà enguany la Festa de Sant Joan a la platja. Així ho han anunciat les regidories de Festes i de Cultura, que conjuntament amb els Diabmonis de La Ràpita, han programat un seguit d’activitats per tal que esta celebració, una de les més populars de l’any arreu del país, torne a girar la vista al mar. La platja de Garbí serà l’epicentre de la revetlla, que presenta enguany moltes novetats, inclosa una foguerada a la platja, música en directe i també un servei de barbacoa per tal que tothom qui vulga puga torrar-se el seu propi sopar.

Es tracta de recuperar el concepte més tradicional i popular de la festivitat de Sant Joan, segons remarca la regidora de Cultura, Èrika Ferraté: "Pensem que un poble com La Ràpita es mereix i li escau celebrar la festa dels solstici d’estiu a la vora del mar, atès que d’alguna manera és l’arrencada oficial de l’estiu i no ens imaginem una millor manera d’encetar-lo”, ha afirmat.

La programació començarà a les 20.00 hores amb l’arribada de la Flama del Canigó acompanyada dels Fondistes Rapitencs, que la traslladaran corrent des d’Amposta fins a la plaça del Cóc on l’alcalde, Josep Caparrós, llegirà el manifest. Tot seguit la flama sortirà en cercavila cap a la platja de Garbí acompanyada pels gegants i dolçainers de l’Esbart Dansaire Rapitenc. Al parc de Garbí, els 'Batuxaics' i la seua batucada amenitzaran el vespre a partir de les 21.30 hores i a les 22.30 començarà un correfoc, també hi haurà un castell de focs i l’encesa de la foguera tradicional, a càrrec dels Diabmonis.

A les 00.00 donarà inici el concert de ‘Sense sal’, un grup català de música pop-folk que ha irromput en força al panorama musical del país i ha estat mereixedor de diversos premis com l’Enderrock i la Campana de Gràcia al llarg de la seva trajectòria musical. La música s’allargarà fins a la matinada de la mà dels Dj´s locals Alba Roso i Dj Pepo.

Una de les propostes més novedoses serà un sopar popular a la vora de la platja, obert a la ciutadania, que podrà adquirir uns packs de carn per cuinar-la a les barbacoes que s’habilitaran al seu servei, amb la llenya, carbó i estris necessaris a la seua disposició. També hi haurà servei de begudes i entrepans. Els tiquets es posaran a la venda aquella mateixa setmana, a partir del dia 20, i es podran adquirir a Ràdio Ràpita, entre altres establiments i punts de venda de la localitat. També hi haurà un espai amb taules i cadires per facilitar aquest sopar popular.
 

El cartell de la Festa de Sant Joan de la Ràpita, que torna a celebrar-se a la platja Foto: Cedida