Móra la Nova, següent poble ebrenc a retirar els honors a Franco

El ple, reunit en sessió extraordinària, aprova per unanimitat revocar el títol d'alcalde "honorari i perpetu" que li van ser atorgats al dictador l'any 1964

Redacció
02 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:01h
El dictador Francisco Franco ja no és ‘alcalde honorari i perpetu’ de Móra la Nova
El ple de l’Ajuntament de Móra la Nova, reunit ahir al vespre en sessió extraordinària, va aprovar per unanimitat revocar el nomenament del dictador Francisco Franco com "alcalde honorari i perpetu" de la ciutat. L’alcalde, Francesc Xavier Moliné, va explicar que Franco ostentava aquest títol des del dia 31 de març de 1964 quan tots els ajuntaments de la província de Tarragona li ho van atorgar per ordre del governador civil de l’època. Moliné va reconèixer que no s’hi havia derogat abans perquè el consistori no n’era sabedor. "En quant hem comprovat que existia aquest nomenament ens hem apressat a anul·lar-lo", va afegir l’alcalde.

Móra la Nova és un dels molts pobles de les Terres de l'Ebre que estos dies han trobat als seus arxius municipals en una mateixa data, el 31 de març de 1964, Francisco Franco esdevenia alcalde honorari i perpetu de la seua població. Esta setmana han estat el torn del Ginestar, Santa Bàrbara, L'Ametlla de Mar. Durant el mes passat, Tortosa i Benissanet. I els propers dies, el plens d'Alcanar, Mòra d'Ebre o Flix, entre altres, prendran el mateix acord, com ja va fer Tortosa fa unes setmanes.