L'amor entre una noia noble i un músic de carrer és el tema escollit pel cartell de la XXI Festa del Renaixement

L'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch és l'autor del cartell que enguany tindrà una vessant solidària

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, amb l'il·lustrador Ignasi Blanch explicant la imatge de la XXI Festa del Renaixement, i el regidor de Festes i director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, a la plaça de l'Absis
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, amb l'il·lustrador Ignasi Blanch explicant la imatge de la XXI Festa del Renaixement, i el regidor de Festes i director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, a la plaça de l'Absis | ACN
Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:50h
Una història d'amor entre una parella del segle XVI, ella representant d'una de les famílies nobles de Tortosa i ell un músic de carrer protagonitzen la il·lustració que l'artista Ignasi Blanch ha fet per al cartell de la XXI Festa del Renaixement. El dibuix, amb l'inconfundible traç de l'il·lustrador roquetenc, mostra una jove de casa bona amb un vestit de festa, acompanyada d'un noi d'aparença humil, en una elegant composició on el riu també és protagonista. L'organització fa mesos que treballa en la programació d'espectacles, però la presentació del cartell obre oficialment el compte enrere per a la XXI Festa del Renaixement, que este any es fa entre els dies 21 i 24 de juliol.

Ignasi Blanch ha explicat que va rebre l'encàrrec de l'Ajuntament "com un repte i amb una enorme il·lusió". Per confeccionar el dibuix, l'artista diu que va tindre en compte els diferents escenaris i elements de la festa i que va optar per explicar la història d'un festeig entre dos dels protagonistes, barrejant la noblesa amb el poble i fent servir dos colors bàsics en les pintures del Renaixement, el roig i el blau.

A la presentació també han assistit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Festes i director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, que han recollit una proposta de l'artista per donar-li una vessant solidària a este cartell. La iniciativa proposta per Blanch consistix a produir un nombre limitat de làmines amb el dibuix que il·lustra el cartell de la Festa, degudament signades i numerades pel dibuixant roquetenc, que es comercialitzaran a un preu aproximat de 20 euros. Els guanys obtinguts es destinaran íntegrament a adquirir estoigs de llapis de colors per a infants de famílies amb pocs recursos. L'il·lustrador ha explicat que en els seus treballs procura buscar la manera d'aportar a la societat, de manera solidària, a aquells col·lectius que més ho necessiten. Ho ha fet amb la Lliga contra el Càncer o dibuixant altruistament les plantes de pediatria de diversos hospitals, com el Verge de la Cinta de Tortosa. "En el cas del cartell de la Festa del Renaixement, he pensat amb un estoig de llapis de colors. Va ser precisament amb un d'estos estoigs que encara conservo de quan era menut que em va portar a aprendre a dibuixar. Ajudant els infants amb material escolar, penso que contribuïm a construir una societat més culta i més lliure." L'alcalde, Ferran Bel, ha agraït el gest de Blanch i ha precisat que esta iniciativa es farà d'acord amb els serveis socials municipals.

En relació al programa de la XXI Festa del Renaixement, els detalls del qual es donaran a conèixer més endavant, s'ha informat que ja estan a la venda les entrades de pagament, que es poden obtenir amb descompte en línia per venda anticipada fins al 30 de juny. Teatre, circ, música, humor o clàssics universals del teatre configuren l'oferta de la XXI Festa del Renaixement. Més informació a festadelrenaixement.cat.
 

Foto: Ignasi Blanch