Bel resta importància a la demanda presentada contra l'Ajuntament

Un advocat de Madrid ha denunciat l'Ajuntament per incompliment de la Llei de memòria històrica | L'alcalde recorda que el Tribunal Suprem ja va arxivar unes denúncies presentades pel mateix lletrat contra desenes d'alcaldes

ACN
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:43h
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha restat importància a la demanda que este dimarts va presentar un advocat de Madrid al jutjat contenciós administratiu de Tarragona contra l'Ajuntament de la capital del Baix Ebre per "incompliment" de la Llei de memòria històrica.

Bel ha recordat que este lletrat és el mateix que fa un any i mig va denunciar prop de quaranta alcaldes de l'Estat, entre els quals, el de Tortosa, pel mateix motiu.

El Tribunal Suprem va arxivar les demandes, i l'alcalde de Tortosa creu que amb esta demanda passarà el mateix. "No vull fer publicitat a este senyor, ja li faran les sentències", ha afegit l'alcalde que creu que el lletrat només presenta estes demandes per fer-se publicitat professional.

L'advocat Eduardo Ranz va registrar al contenciós administratiu de Tarragona una demanda contra l'Ajuntament de Tortosa per incompliment de la Llei de memòria històrica, només tres dies després que se celebrés una consulta sobre el monument franquista. En la demanda, el lletrat demana al jutjat que faça declarar el secretari general de la corporació, l'alcalde Ferran Bel i la consellera de Governació, Meritxell Borràs.