García Albiol: «Els veïns de Tortosa han actuat amb sentit comú»

El líder del PPC demana no “valorar” el símbol franquista per “qui el va fer” sinó “pel que significa ara” per als veïns

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, satisfet amb els resultats de la consulta sobre el monument franquista de Tortosa.
El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, satisfet amb els resultats de la consulta sobre el monument franquista de Tortosa. | ACN
ACN
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:43h
El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, s’ha congratulat que dissabte passat a la consulta sobre el monument franquista de Tortosa guanyés l'opció de mantenir-lo i reinterpretar-lo.  El líder dels populars considera que els veïns de Tortosa "han actuat amb sentit comú" en votar per la continuïtat de l'emblema franquista, construït el 1964 en record "A los combatientes que hallaron gloria en la Batalla del Ebro".

En este sentit, Albiol ha demanat que "als monuments no se’ls valore tant per qui els va fer sinó pel que signifiquen ara per a la gent de Tortosa". A més, que grups com la CUP hagen rebutjat acceptar mantenir el monument malgrat el resultat de la consulta, suposa, per a Albiol, un "exemple del que creuen en la democràcia, que només l’accepten quan els agrada el que passa". Curiosament, el regidor del PP a Tortosa, Xavier Dalmau, juntament amb l'edil de la CUP, van ser els únics regidors a no votar a favor de la consulta. Tot i que després, Dalmau va fer campanya a favor de mantenir el monument franquista.