L'Escola d'Art i Disseny de Tortosa restaura obres d'art propietat de diferents ajuntaments i entitats

Una de les peces és el retaule barroc de les santes Càndia i Còrdula, que estava desmuntat i que per primer cop lluirà a la catedral de Tortosa

1200_1464619417restauracio
1200_1464619417restauracio | Cedida
Redacció
30 de maig del 2016
Actualitzat el 31 de maig a les 9:34h
Des d'un valuós llibre d'albarans del segle XVI fins a aparells científics de precisió construïts a final del XIX. Són només dos de les peces d'art que els Tallers de Conservació i Restauració de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa ha lliurat als seus propietaris després de retornar-los l'esplendor.

El lliurament de les obres s'ha dut a terme este dilluns al matí al centre tortosí, en un acte amb l'assistència del president de la Diputació, Josep Poblet; de la directora de l'Escola, Pilar Lanau; de la professora responsable dels Tallers, Carme Clemente; de l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, i d'altres representants dels ajuntaments i de la resta d'entitats titulars de tots estos béns. Una de les peces estel·lars és el retaule barroc de les santes Càndia i Còrdula, que estava desmuntat i en mal estat, i que a partir d'este any lluirà a la catedral de Tortosa. Hi serà per primer cop, ja que mai havia arribat a muntar-s'hi.

A banda del retaule, s'ha restaurat les pintures Adoració dels reis i Adoració dels pastors, obra de 1655 de Francesco Paterno da Buccino (Fundació Convent de la Puríssima de Tortosa); un llibre d'albarans (Ajuntament de Tortosa); dos relleus i un plafó ceràmic del conjunt del portal del Romeu (Ajuntament de Tortosa); una pintura de Francesc Todó, un dibuix d'Antonio Cerveto, una escultura de Víctor Cerveto i dos escultures d'Agustí Querol (Ajuntament de Tortosa); un cartell (Observatori de l'Ebre, Roquetes); vuit aparells científics (Universitat de Barcelona); les imatges dels sants Antoni i Llorenç (parròquia de la Galera); el rellotge del campanar d'Alfara de Carles (Ajuntament d'Alfara de Carles), i un carro fúnebre de Xerta (Ajuntament de Xerta).
 

Una de les peces restaurades, un llibre d'albarans del segle XVI Foto: Cedida