El Consell del Montsià oferix cursos de premonitoratge i de monitoratge de lleure este estiu

Els jóvens d’entre 15 fins a 17 anys, que vulguen ser en un futur monitors de lleure, podran formalitzar la inscripció a partir del 30 de maig a qualsevol Punt d’Informació Juvenil | Per a aquells jóvens que ja tinguen els 18 anys complits tenen la possibilitat de fer el curs de monitors de lleure

Redacció
30 de maig del 2016
Actualitzat el 31 de maig a les 15:30h
El Consell Comarcal del Montsià, a través de l’Àrea de Joventut, i en col·laboració amb els Punts d’Informació Juvenil per mitjà de la Xarxa Montsià Jove, ha organitzat per a este estiu un curs de premonitoratge i dos de monitoratge de lleure.
 
El curs de premonitoratge de lleure es durà a terme del 29 de juny fins al 3 de juliol de 2016. En esta ocasió serà l’Oficina Jove del Montsià qui acollirà l’esmentada formació.
 
Els jóvens d’entre 15 fins a 17 anys que vulguen ser en un futur monitors de lleure podran formalitzar la inscripció a partir del 30 de maig a qualsevol Punt d’Informació Juvenil del municipi. La finalitat d'este curs és conscienciar de la tasca educativa dels jóvens vers als infants, dotant-los de recursos i tècniques amb l’adquisició dels coneixements bàsics en este àmbit.
 
Per a aquells que ja tinguen els 18 anys complits tenen la possibilitat de fer el curs de monitors de lleure. En este sentit, disposen d’un primer curs que es durà a terme entre dos municipis, Santa Bàrbara (edifici de Serveis Socials) i Amposta (Oficina Jove del Montsià), del 27 de juny fins al 10 de juliol. Per als interessats el període d’inscripció també començarà el 30 de maig.
 
Alcanar serà la seu del segon dels cursos. Els Serveis Agraris serà l’equipament on des de l’11 fins al 23 de juliol es durà a terme l’altra edició del curs de monitoratge de lleure infantil i juvenil. Per fer este curs, les inscripcions es podran formalitzar del 13 al 27 de juny.
 
Amb este curs de monitoratge de lleure l’alumnat estarà preparat per intervenir de manera educativa amb l’organització, la dinamització i l’avaluació d’activitats on participen menors de 18 anys. El curs té una durada de 310 hores, que es dividix en una etapa teoricopràctica (150 h) i una etapa pràctica (160 h). Superades estes etapes, s’obtindrà la titulació.
 
Alternativament a estes formacions s’oferixen els tallers de la Caixa d’Eines, que inclouen un taller sobre la violència masclista cap a les dones, els seus fills i filles i noies adolescents i un taller sobre la gestió de la diversitat cultural. La tècnica de Polítiques Migratòries de l'Àrea d'Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Montsià i les tècniques del Servei d’Intervenció Especialitzada en violència masclista a les Terres de l’Ebre (SIE) seran les encarregades d’impartir-los. Tindran lloc el 28 de juny de les 9 a les 14.30 hores a la seu del Consell Comarcal del Montsià. Els tallers són totalment gratuïts.
 
La totalitat d'estos paquets formatius compten amb el suport del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de Generalitat de Catalunya.