La comissió per la retirada del monument culpa als partits del resultat per «no fer campanya»

Els activistes creuen que amb millor «tasca pedagògica» els ciutadans haguessen pogut votar amb «més informació»

La comissió ha anunciat que seguiran la seua activitat fins que es retire el monument
La comissió ha anunciat que seguiran la seua activitat fins que es retire el monument | S.B.
Redacció
28 de maig del 2016
Actualitzat el 29 de maig a les 0:22h
La Comissió per la retirada dels símbols franquistes assenyala als partits polítics que no han fet campanya com els principals responsables del resultat de la consulta sobre el monument de la Batalla de l'Ebre, on ha guanyat l'opció de mantenir-lo i reinterpretar-lo. En un comunicat, la comissió culpa a la "classe política" de Tortosa de "desídia i irresponsabilitat per no fer campanya" i de no tenir valentia per haver delegat "la responsabilitat en la ciutadania".

L'entitat a favor de la retirada del monument culpa a tots els partits amb representació a l'Ajuntament excepte la CUP - és a dir CiU, ERC, Movem, PSC i PP - de no haver fet una tasca "pedagògica" prèvia que, segons ells, hagués permès als ciutadans votar amb "tota la informació".

Sobre el resultat final de la consulta (68% a favor de mantenir-lo i un 31% a favor de retirar-lo), la comissió insistix que l'opció guanyadora és "un despropòsit immens". En la seua opinió "la història no es pot reinterpretar i un monument no es pot convertir en una cosa que no és d’un dia per a l’altre". I remarquen que "des de la seua concepció és un monument d'exaltació franquista".

Tot i considerar que la consulta no s'hagués tingut que celebrar, la Comissió per la retirada de símbols franquistes ha expressat la seua decepció pel resultat, la qual consideren "una ocasió perduda per tal de retirar el monument franquista més gran de Catalunya". Malgrat el desenllaç final d'este procés, la comissió assegura que seguiran treballant amb "tota la convicció" per tal d'aconseguir treure el monument franquista del bell mig del riu Ebre, així com la resta de símbols presents a Tortosa.