Veïns i CATAC avalen la solució del pàrquing en alçada per a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Segons la proposta del Govern el pàrquing es construiria aprofitant un talús i comunicarà l'Hospital amb el centre de la ciutat

ACN
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:16h
A part d'un pàrquing, també es preveu disposar a curt termini d'una línia d'autobusos que comunique l'Hospital
A part d'un pàrquing, també es preveu disposar a curt termini d'una línia d'autobusos que comunique l'Hospital | Sílvia Berbís
La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i el sindicat CATAC han beneït este dijous el pla de mobilitat dissenyat pel Govern per millorar l'accessibilitat a l'Hospital Verge de la Cinta. El document, amb el qual treballa el departament de Salut i el de Territori i Sostenibilitat, preveu, com ja va avançar el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, l'edificació d'un pàrquing en alçada que permetrà ampliar també el centre sanitari. A més, a molt curt termini, també es disposaran d'autobusos llançadora des del barri del Temple de Tortosa, a l'entrada de la ciutat, per accedir a l'Hospital; i també s'arranjaran els actuals aparcaments que hi ha al voltant del centre sanitari.

Tant els representants dels veïns com del sindicat CATAC han valorat satisfactòriament esta solució després de mantenir una reunió amb el director dels serveis territorials de Salut, Ismael Piñas. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, s'ha mostrat satisfet que la conselleria de Salut haja entomat esta problemàtica com una prioritat a solucionar, i ha agraït que després d'un any i mig d'insistència se'ls escolte. "Estem satisfets de les solucions que ens plantegen i en farem un seguiment perquè es faci realitat al més aviat possible", ha afegit.

Per la seua part, la representant del sindicat CATAC a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Cinta Sarroca, ha assegurat que la solució de construir un pàrquing al talús de darrera de l'antic cinema Fèmina permet d'una banda acabar amb els problemes d'aparcament i de l'altra la manca d'espai de l'Hospital perquè permet ampliar-lo. "En un projecte donem solucions als usuaris per accedir a l'Hospital tant si són de fora de Tortosa com de dins, i als treballadors ens garantixen una ampliació del centre per poder treballar amb condicions. Donarem suport al director dels serveis territorials perquè veiem que té ganes de solucionar-ho", ha afegit.

El pla de mobilitat amb el qual treballa el Govern, d'acord amb l'Ajuntament de Tortosa, es basa en un estudi fet l'any 2013 que apostava per aprofitar unes obres d'arranjament del talús que hi ha entre l'Hospital i el centre de Tortosa, darrera de l'antic cinema Fèmina, per fer-hi un pàrquing en alçada. D'esta manera l'ascensor de l'aparcament permetria l'accés als usuaris de l'Hospital des del centre de la ciutat.