Móra d'Ebre també revocarà el nomenament d'«alcalde honorari perpetu» a Francisco Franco

La proposta d'acord indica que "la conducta del general Franco, tant anterior com posterior a l'acord, és motiu més que suficient per a la revocació"

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a les 10:08h
L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, impulsará un acord de revocació del nomenament de del dictador Francisco Franco com a "alcalde honorari perpetu" de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, un acord que va adoptar el consistori morenc el 31 de març de 1964, el mateix dia que a Tortosa i la majoria d'Ajuntaments de la demarcació de Tarragona, ja que la designació es va fer per ordre de la governació civil de l'època. 

La proposta d'acord indica que "la conducta del general Franco, tant anterior com posterior a l'acord, és motiu més que suficient per a la revocació". El  reconeixement es considera "impropi d'una institució com la municipal, democràtica per naturalesa".

Joan Piñol desitja pactar amb la resta de grups polítics de l'actual  consistori l'aprovació de l'acord de revocació i una declaració institucional.

Arran del cas de Tortosa, que ha fet crèixer l'interès periodístic sobre la pervivència d'este títol als ajuntaments del territori, Móra d'Ebre va constatar que tampoc havia revocat este títol honorífic. L'arxiver de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gerard Mercadé, va localitzar l'acta en què es va adoptar l'acord i que permetrà argumentar la proposta de revocació.