Més de mig centenar d’establiments de la Ràpita participen a la Ruta del Tast

Bars, restaurants i pastisseries locals oferira un ampli assortiment de tapes, dolços i còctels del 9 al 12 i del 16 al 19 de juny

1200_1464103191rutadeltast
1200_1464103191rutadeltast | Cedida
Redacció
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:24h
Un total de 54 establiments de la Ràpita participaran enguany a la Ruta del Tast, que tindrà lloc del 9 al 12 i del 16 al 19 de juny, per tant en dos ocasions de dijous a diumenge durant el mes vinent. La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès, ha presentat este la nodrida oferta que podrà degustar-se en la ruta que oferiran els bars, restaurants i pastisseries que participen: 33 tipus de tapes, 8 de dolços i 13 còctels. Com a complement, l’Estació Nàutica ofereix tres packs de ‘gastro-natura’.

Rosa Anglés ha destacat que enguany és la edició amb més participació d'establiments. La regidora ha recordat que l'objectiu de la Ruta del Tast és, justament, dinamitzar el sector de l'hostaleria, així com les propostes i els packs de l'Estació Nàutica. Tot junt contribueix, segons Anglés, a que "la Ràpita tinga una repercussió com a destinació turística i comercial important" i que siga visitada per un turisme tant regional, com nacional i internacional.

Sobre este punt, la vicepresidenta de l’Estació Nàutica, Isabel Reverté, ha volgut posar l’accent en la importància de dirigir l’oferta “no només al turista potencial de lluny del territori, sinó també a la mateixa població local i als possibles visitants del nostre entorn proper, que pot fer una escapada a preus assequibles combinant la visita amb la gastronomia”.

Per la seua banda, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha posat l'èmfasi en la capacitat de creació d'oferta que mostren els establiments rapitencs a l’hora de presentar una proposta turística i gastronòmica que evidencia unitat: “Com a Ajuntament el nostre objectiu és que este dinamisme que mostreu siga cada vegada més gran i complementari”, ha dit, tot remarcant que “el fet de posar damunt de la taula la possibilitat de degustar tapes, dolços i còctels, mitjançant esta ruta, permet crear paquets turístics que, combinats amb l’esforç de l’Estació Nàutica, la capacitat d’allotjament del municipi i el valor afegit de les activitat turístiques i naturals de què disposem, ens permet ser capdavanters, conscients que la unió fa la força”.

Aprofitant la presentació d’avui, un jurat format per representants de mitjans de comunicació i instagramers ha pogut degustar les tapes per escollir les millors, valorant aspectes com la presentació, el sabor i la vinculació al delta. També triaran el millor tast dolç i el còctel. A més a més, els participants a la ruta podran segellar en el fulletó ‘Ruta del Tast’ les seues consumicions (d’un mínim de sis) i entregar-lo a l’establiment o a l’Oficina de Turisme abans del 28 de juny per participar en un sorteig públic que tindrà lloc al Museu del Mar el 29 de juny a les 11 hores. El premi, per a dos persones, consistix en una activitat de l'Estació Nàutica o bé en un dinar o sopar de tastets.